fbpx

Survivalkit ~ is een pak met basisbenodigdheden met het vooruitzicht voor jezelf te kunnen voorzien in een noodtoestand

Mijn mentale survivalkit. Ik ben op dit moment bezig mijn oude survivalkit af te leren: niet opvallen, normale prestaties leveren en vooral niet boven de verwachtingen uitkomen. Deze survivalkit hielp mij mijn schoolperiode te overleven.

In de grotemensenwereld werken deze strategieën niet meer. Daar ben ik gelukkig wel achter nu. Maar wat voor strategieën moet ik dan gaan toepassen en waar kan ik op teruggrijpen als het even niet lukt?

Ik ga laten zien wat ik kan, waar mijn sterke kanten liggen en mezelf meer in de picture spelen. Ik ben ik en daar zal men het mee moeten doen. Als ik mijzelf accepteer, dan zal een ander geen reden hebben om mij niet te accepteren, tenzij het een bekrompen figuur is.

Waar grijp ik op terug als ik mezelf moet ondersteunen? Om het te redden als ik het even niet volhoud? Dat weet ik meteen: mijn applaus! Dat blijft me de rest van mijn leven bij. Dit was mijn moment. Dat sluit ik in een kamertje van mijn hart om voor altijd te bewaren. Dat is mijn survivalkit.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! 

photo credit: ~db~ via photopin cc

Pin It on Pinterest