#WOT deel 15: spieren

14 april 2016 | Overige, WOT | 4 reacties

Dit is deel 15 van 52 in de serie WOT 2016

Spieren ~ Spieren zorgen ervoor, samen met de botten, dat we allerlei houdingen kunnen aannemen en dat we kunnen bewegen. Spieren zijn langgerekte bundels van elastische vezels. Een spier zit aan twee kanten vast: aan een bot, aan een pees die weer aan een bot vastzit, of aan ander weefsel (bijvoorbeeld huidweefsel).

de spieren in de rug: het zijn er wel heel veel!Sinds enkele weken laat ik mijn spieren behandelen door een sportmasseur. Een grote man met sterke handen, die al zijn kracht nodig heeft om door die kabels van mij heen te breken en een beetje soepelheid terug te krijgen.

Eergisteren lag ik weer op de massagetafel om een pijnlijke spier in mijn rug de les te laten lezen. Het was een spier die achter de trapezius ligt: de romboideus. En die is moeilijk te pakken. En al helemaal omdat die van mij zo strak stond als een gabber op een houseparty.

Mijn spieren 0 – mijn masseur 1

“Gaat het nog?” vroeg de masseur. “Ja, hoor,” zei ik, mijn vuisten gebald en tranen in mijn ogen, “Heb jij nog geen zweetdruppeltjes op je voorhoofd met die spieren van mij?”
“Het is maar goed dat je op je buik ligt,” zei hij lachend.

Ondertussen legde hij mijn rechterarm op mijn onderrug en hield hem daar, zodat de spieren van mijn schouderblad wat korter werden en waarschijnlijk ook minder strak. Ik bleef rustig liggen. “Dit kan een beetje pijnlijk zijn, maar dan zeg je het wel hè?”
“Het valt eigenlijk wel mee,” zei ik, maar nog geen seconde later schoot ik overeind omdat hij een pijnlijk puntje precies goed raakte.

In het begin had hij er een hard hoofd in, vertelde hij na afloop, maar de hij zette door en met zijn knokkels kwam hij uiteindelijk door de weerstand van de spier heen. En nu heb ik dus een heerlijk beurs gevoel in de rechterschouder. Maar hij is wel een heel stuk soepeler. Wil je ook naar mijn masseur? Laat het me even weten.

Heb jij je wel eens laten masseren? Wat vond je van je massage? Was het fijn, pijnlijk, ongemakkelijk? Ik lees graag wat jouw ervaringen zijn met massages of met spieren in het algemeen.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< WOT deel 14: stem#WOT deel 16: emotie >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest