fbpx
intrigeren

Irene en Eef

Intrigeren ~ 1) Belangstelling inboezemen 2) Benieuwen 3) Boeien 4) Complotteren 5) Chicaneren 6) Cabaleren 7) Fascineren 8) Knoeien 9) Konkelen 10) Konkelfoezen 11) Kuipen 12) Nieuwsgierigheid opwekken 13) Samenspannen 14) Slinks te werk gaan

Vandaag was ik gezellig een dagje uit met een aantal mensen, Raymond aka @rsnijders, Irene aka @pixelmistress en Eef aka @EefHermans. Het was echt heel gezellig en de sfeer was ongedwongen. En ik was zelf zeer geïntrigeerd. Wat bracht ons nu zo samen in Utrecht?

Ik zag vier heel verschillende mensen die maar twee dingen echt gemeen hadden met elkaar: Twitter en bloggen. Twee zijn werkzoekend, twee hebben kinderen. Twee hebben werk, twee zijn kinderloos. Ik vond het mooi dat deze mensen de tijd namen om met elkaar in gesprek te gaan, naar elkaar te luisteren en elkaar van wijsheden te voorzien. Ik had Irene en Raymond al eerder ontmoet, maar dat gaf niet. In deze setting waren ook zij weer nieuw en fris en sprankelend.

Eef was een nieuwe ontmoeting voor mij. Wat een fijne vrouw is zij! Ik bewonder haar enthousiasme en impulsiviteit en spontaniteit bij het vertellen van haar verhalen over werk en kinderen. Ook de eerlijkheid van Raymond over het sollicitatieproces was fijn om te horen. Hoe intrigerend om het eens te horen vanuit de kant van een leidinggevende! Daar heb ik veel van opgestoken. En Irene was niet in mantelpak, maar ook zij is en blijft een geweldige vrouw die veel meer verdient dan ze krijgt.

intrigeren

Raymond en ik

Is dit nu alleen een jubelblog om het woord intrigeren te gebruiken?

Ja en nee. Ik vond het namelijk echt leuk om Eef te ontmoeten en om Irene en Raymond weer te zien. En ik ben oprecht geïntrigeerd door het samenkomen van vier zulke verschillende mensen die desondanks op een fijne manier met elkaar in contact treden. Zonder pijnlijke stiltes. Sowieso intrigeren mensen mij. Ik ben echt geïnteresseerd in wat mensen beweegt en vandaag ben ik daar weer een stukje dichterbij gekomen.

En ja, de opdracht van de WOT van gisteren was intrigeren dus dan maar een jubeljuichstukje waar ik echt achter sta.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, plog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Serienavigatie<< #WOT deel 17: Tijd#WOT deel 19: Charisma >>

Pin It on Pinterest