fbpx
Dit is deel 19 van 52 in de serie WOT 2016

Opluchting ~ 1) Geruststelling 2) Herademing 3) Soulayement 4) Verademing 5) Verluchting 6) Verlichting

Soms zie je heel erg tegen iets op. In je hoofd lijkt het alsof je de Mount Everest vijf keer moet beklimmen zonder extra zuurstof en ook nog in het verkeerde seizoen inclusief volledige bepakking omdat geen sherpa zo gek is om met je mee naar boven te gaan.

Als je dat iets dan uiteindelijk toch hebt gedaan, ondanks alle beren die je op de weg bedacht, dan blijkt de soep toch niet zo heet en valt uiteindelijk alles ontzettend mee.

En dat gevoel dat je dan achteraf hebt, heet

Opluchting!

Je komt er samen uit en weet gewoon dat alles goed komt. De beren blijken knuffelbeesten en er is toch een sherpa die de helft van je bepakking overneemt. De stormen op de Everest vallen mee en ergens in een hoekje van het basiskamp vind je nog een fles zuurstof. Je krijgt een SMS van de reisleiding dat je de berg maar een keer hoeft te beklimmen en een SMS van een geliefde dat die er vertrouwen in heeft.

Vol goede moed en vol opluchting begin je met de beklimming.

Hoe voelt opluchting voor jou? Wanneer was jij voor het laatst echt opgelucht? Ik lees het weer graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 18: niks#WOT deel 20: wonder >>

Pin It on Pinterest