fbpx
Ik gun Yamato een goed publiek

Fotograaf: Hiroshi Seo Yamato

Publiek ~ 1) Aanwezige mensen 2) Algemeen 3) Auditorium 4) Alom bekend 5) Bezoekers 6) Bekend 7) De mensen 8) De grote massa 9) De aanwezige mensen 10) De zaal van de overheid (crypt.) 11) Goegemeente 12) Gehoor 13) Gekend 14) Gemeen 15) In het openbaar 16) Kijkers 17) Kring van lezers 18) Luisteraars 19) Massa 20) Niet geheim 21) Notoir 22) Niet privé

Publiek komt in allerlei soorten en maten. Je hebt een groot, klein, rumoerig, stil, beschaafd, onbeschoft, theater- en festivalpubliek.

Ik kan me voorstellen dat artiesten, kunstenaars, performers zo je wil, graag een publiek hebben dat past bij de voorstelling. Zo verwacht je bij een gedragen toneelstuk een publiek dat geconcentreerd luistert, bij een cabaretvoorstelling een publiek dat lacht op de juiste momenten en bij een klassiek concert een groep mensen die beschaafd applaudisseert na afloop en pas uit de stoelen komt als het ook daadwerkelijk een goed concert is geweest.

Je verwacht fluitconcerten (het is niet voor niets een aanfluiting) bij een slechte voorstelling, klappen met de nagels tegen elkaar als het echt beroerd was en lege stoelen na de pauze.

Soms kent publiek ‘de regels’ niet

Gisteren was ik bij de voorstelling van Yamato in het Stadstheater. Het was een mooie voorstelling, maar het publiek liet helaas te wensen over. Daarover kun je hier meer lezen.

Wat zijn jouw ervaringen met publiek? Of heb je misschien heel andere gedachten over het woord publiek? Ik ben echt nieuwsgierig naar jouw #WOT. Ik lees het weer graag. Laat je reactie achter onder dit blog met link naar je eigen blog. Of reageer gewoon onder dit blog als je geen blog hebt.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 20: Macht#WOT deel 22: liegen >>

Pin It on Pinterest