fbpx
Dit is deel 21 van 51 in de serie WOT 2017

Luisteren ~ 1) Aandacht schenken 2) Aanhoren 3) Afluisteren 4) Aandachtig horen 5) Auditief waarnemen 6) Behoren 7) Beluisteren 8) Bemerken 9) Fluisteren 10) Gehoorzamen 11) Gericht horen 12) Horen 13) Iets vernemen 14) Ingesteld om te horen 15) Invloed van iets ondergaan 16) Laat zich makkelijk sturen 17) Met aandacht horen 18) Met het oor waarnemen

“Je luistert niet. Je moet wel luisteren naar wat ik zeg.” De stem aan de andere kant van de lijn klinkt een beetje geïrriteerd. Ik hoor hem wel, maar ik luister niet. Als iemand zo’n toon tegen me aanslaat, dan ben ik daar heel snel klaar mee.

Sommige mensen hebben wat moeite met het feit dat ik niet altijd even goed luister. Het probleem is dat die mensen nooit wat interessants te melden hebben. Het gaat vaak over henzelf en als ik iets vertel, dan hebben zij dat vaak ook gehad, maar dan tien, nee honderd keer erger.

Ik kan heel goed luisteren

Als ik dat wil.

Hoe zit het met jouw luistervaardigheid? Ben jij goed in luisteren of juist helemaal niet? Ben jij iemand die tussen de regels door kan luisteren? Ik lees graag wat jij over luisteren schrijft.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Serienavigatie<< #WOT deel 21: BBQ#WOT deel 23: cofveve >>

Pin It on Pinterest