fbpx

Dak ~ 1) Afdekkap 2) Afdekking 3) Bovenste deel 4) Bedekking van een gebouw 5) Bedaking 6) Bedekking van een huis 7) Bedekking 8) Beschutting 9) Bovenste deel van een huis 10) Deel van een auto 11) Dekstuk 12) Deel van een wagen 13) Deel van een gebouw 14) Deel van een huis 15) Deel van een zadel 16) Deel van een woning 17) Huis 18) Huisbedekking 19) Kap

Hier kun je ook wonen. Oslofjord 2011, eigen werk

Een dak boven je hoofd. Een van de pilaren onder je bestaan. Als het dak boven je hoofd geen zekerheid geeft, omdat je het misschien kan kwijtraken, dan verdwijnt een van de zekerheden van het leven.

Te vaak hoor ik verhalen over echtparen die scheiden, de hypotheek niet meer kunnen opbrengen en dat de ex-partners weer bij de respectievelijke ouders moeten gaan wonen. Zelfs met kind. Kinderen zijn, als ik het goed begrepen heb, geen reden meer voor een urgentieverklaring.

Een ander verhaal dat ik hoorde, is dat verschillende mensen met een goede opleiding, directeuren van failliet gegane bedrijven zelfs, moeten aankloppen bij de voedselbank omdat ze niet genoeg inkomen hebben om een behoorlijke maaltijd op tafel te zetten.

Een dak boven je hoofd is een van de basisbehoeften. Door de crisis is dit inmiddels een grote onzekerheid.

Een eigen huis, een plek onder de zon.
René Froger, 1988

Ja mooi hoor, een eigen huis. Maar soms wordt dat eigen huis, inclusief dak, toch een kruis.

Pin It on Pinterest