fbpx
Dit is deel 24 van 52 in de serie WOT 2016

Onwelgevallig ~ 1) Onwelkom 2) Onvriendelijk 3) Ongevallig 4) Onaangenaam

Afgelopen dinsdag in het vragenuurtje gebruikte Van der Staaij, fractievoorzitter van de SGP, het woord ‘onwelgevallig’ in combinatie met de billboards die op dit moment langs de wegen staan met reclame voor webcamseks (u weet wel, die met 10 euro credits bij eerste aanmelding).

Eerst moest ik wel een beetje lachen: Van der Staaij en zijn voorgangers hadden ook al moeite met Second Love. Hoewel ik zelf geen enkele neiging heb om in te bellen naar zo’n website, is het wel de vrije keuze van de markt om te adverteren voor deze websites.

Van der Staaij zei dat veel ouders hun best doen om hun kinderen te leren dat zij zich niet zomaar bloot moeten geven voor een webcam en dat je lichaam iets is waar je zuinig op bent. Dat zijn lovenswaardige statements. We weten wat voor ellende er soms van komt.

Maar zo’n reclame zet kinderen niet aan tot zichzelf bloot geven. Hier zitten dames die, als ik het billboard moet geloven, blond zijn, blauwe ogen hebben en zich graag bloot geven voor de webcam. En voor zover ik het kan zien, is er geen tepel, geen oksel, geen onwelgevallig lichaamsdeel te zien.

De suggestie dat webcamseks dus ook maar gelijk met bloot te maken heeft, wordt door dit billboard bevestigd noch ontkend. Soms is webcamseks ook alleen maar een beetje erotisch chatten, heb ik me laten vertellen, met schaars geklede dames die niets laten zien wat ze niet willen laten zien.

Kortom, het billboard is niet onwelgevallig,

Van der Staaij vindt het onwelgevallig

Maar goed, het #WOT-woord is dus onwelgevallig. Ik vond het een mooi woord. Zelf gebruik ik het zelden. Het zou een vergeetwoord kunnen worden voor de Taalstaat van Frits Spits, als dat het niet al is. Zijn er dingen die jij onwelgevallig vindt? Kende jij het woord al? Of misschien wil je wel reageren op mijn onwelgevallige blog. Ik lees het in ieder geval weer graag.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 23: succes#WOT deel 25: zomer >>

Pin It on Pinterest