#WOT deel 26: kunst

25 juni 2015 | Boeken, Overige | 2 reacties

Dit is deel 26 van 53 in de serie WOT 2015

Kunst ~ 1) Ars 2) Artistieke vaardigheid 3) Artistieke uiting 4) Artistiek product 5) Bekwaamheid 6) Behendigheid 7) De vaardigheid van een grote truc (crypt.) 8) Een middel om wijzer te worden (crypt.) 9) Frats 10) Foef 11) Handigheid 12) Imitatie 13) Is geen echte truc (crypt.) 14) Kneep 15) Kunstgreep 16) Kunstje 17) Listige handeling

Kunst is voor iedereen anders. Wat voor de een kunst is, is voor de ander de frats van een kind. Een veel gehoorde uitroep: “Dat kan mijn broertje/zusje/dochter/zoon/nichtje/neefje van vier, vijf of zes ook!” Het grappige is, dat de kunst juist is, dat je kleine weet-ik-veel-wat het ook kan, maar dat dat schatje het niet als eerste gedaan heeft.

De kunst van het fotograferen

Ik wil vandaag vooral even de fotografie als kunst eruit lichten, vooral omdat ik een aantal fotografen ken waar ik veel respect voor heb en ik verder eigenlijk niets van schilderkunst weet. Als ik zie met hoeveel geduld en liefde zij bezig zijn met hun apparatuur, hun foto-onderwerp, het uitlichten van dat onderwerp of juist niet en de uren die zij bezig zijn met het uitdenken van nieuwe projecten. Als ik zie hoe weinig tijd zij in de nabewerking stoppen omdat ze tijdens fotograferen alles al op de juiste manier hebben ingesteld. Dan zeg ik: ja dat zijn kunstenaars en dat is kunst. Daar buig ik diep voor.

Ik durf te stellen dat er mensen zijn die maar wat aanklooien met hun iPhone en per ongeluk een leuk plaatje schieten en die noemen zich dan toch fotograaf. Dat staat wat mij betreft in schril contrast met wat de hiervoor beschreven mensen doen.

Maar ik dwaal af. Wat is voor jou kunst en wat niet? Wanneer vind jij iemand een kunstenaar? Ik ben benieuwd naar jouw opvatting van kunst, dus schroom niet om hier een kunstig blog over te schrijven.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 25: man#WOT deel 27: geluk >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest