#WOT deel 28: teveel

14 juli 2016 | Overige, WOT | 4 reacties

Dit is deel 28 van 52 in de serie WOT 2016

Teveel ~ 1) Agio 2) Exces 3) Meer dan genoeg 4) Meer dan nodig is 5) Meer dan genoeg (crypt.) 6) Overbodig 7) Overcompleet 8) Overmaat 9) Overmatig 10) Overdaad 11) Overschot 12) Overvloed 13) Rest 14) Surplus

Iedereen heeft teveel haastMijn oma zei vroeger: “Alles waar te voor staat, is niet goed. Behalve tegoed en tevreden.” Ze had vast gelijk, maar soms vraag ik me af of teveel van het goede niet ook oké kan zijn.

Kun je bijvoorbeeld teveel sporten als je daardoor lekkerder in je te ruime vel gaat zitten? Of dat je teveel bezig bent met goed doen voor anderen als je daarbij jezelf niet vergeet?

Teveel van het goede…

…is wat mij betreft nooit genoeg. Er kan me niet genoeg goeds gebeuren. Er gebeurt al teveel slechts in de wereld. Daar kunnen we vast wel iets goeds tegenover zetten met zijn allen.

Teveel of te veel?

Zullen we die dan maar gelijk even oplossen? Een beetje educatie zo nu en dan kan geen kwaad.

Je schrijft te veel als iets in exces is. Bijvoorbeeld: zij heeft te veel koffie gedronken. Een ezelsbruggetje dat ik vond bij Onze Taal: als je veel door weinig kunt vervangen, zet je een spatie.

Als je teveel als zelfstandig naamwoord gebruikt, dan schrijf je het aan elkaar bijvoorbeeld: Het teveel aan koffie werd door de gootsteen gespoeld.

Wat ik overigens een doodzonde vindt. En wie kan me uitleggen wat een teveel aan koffie is?

Reageren op mijn vraag mag, maar je mag natuurlijk zelf ook schrijven over teveel. Dus schrijf mee en laat je reactie achter. Yoast (mijn seo plugin) vindt trouwens dat ik het woord teveel te veel heb gebruikt.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 27: sterk#WOT deel 29: workshop >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest