#WOT deel 29: Goeroe

18 juli 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

Goeroe ~ 1) Beschermgeest 2) Godsdienstleraar Hebreeuws 3) Godsdienstonderwijzer Indisch 4) Geestelijk leermeester 5) Geestelijke leermeester 6) Godsdienstleraar 7) Geestelijk leidsman 8) Geestelijke 9) Geestelijke (ind.) 10) Geestelijke leraar 11) Gezaghebbend leider 12) Godsdienstonderwijzer 13) Godsdienstonderwijzer (ind.) 14) Gezaghebbende leider

Als ik denk aan het woord goeroe, dan denk ik eigenlijk altijd aan mensen die zeggen dat ze het allemaal weten. Mensen die het licht hebben gezien en dan hun waarheid als dé waarheid verkondigen. Jomanda zeg maar.

En dan de mensen die zich rondom zo’n goeroe verzamelen. Soms zijn het toch echt slimme mensen. Aan de andere kant:

goeroe met volgelingen

Goeroe wordt voor mij know-hower

Aan de andere kant zijn er ook goeroes die echt wel weten wat ze zeggen. Zoals deze week bij de zomerwebinars van vijf heel slimme dames over hoe je beroemd online wordt. Hen wil ik dus geen goeroe noemen omdat dit woord voor mij een negatieve bijbetekenis heeft.

Deze vijf dames zijn wat mij betreft dus know-howers. Zij weten hoe het moet. Zij hebben kennis van zaken. Zij weten hoe het werkt met beeld, blog, marketing, presentatie en video. Maar als ik hen goeroe ga noemen, dan doe ik ze in mijn ogen dus te kort. En dat wil ik niet.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest