#WOT deel 3: blauw

19 januari 2017 | Overige, WOT | 12 reacties

Blauw1) Beschonken 2) Dronken 3) Hemelsblauw 4) Hoofdkleur 5) Indigo 6) Kleur 7) Kleur op waterkraan voor koud water 8) Kleur van de regenboog 9) Plaats in Groningen

Bij blauw denk ik de laatste tijd steeds vaker aan de kleur van de plekken op mijn armen en benen. Ik word namelijk zwaar mishandeld de laatste tijd. Zo’n drie keer in de week. Ongeveer twee uur lang. Alleen op dinsdag is het korter: anderhalf uur maar. Deze mishandelingen zijn begonnen in september, maar ik kan niet wegblijven bij de groep die het doet. Als ik niet kom, dan doet het de volgende keer alleen maar meer pijn.

Maar weet je wat het gekke is: ik vind het niet erg! Ik kies ervoor!

Had ik je toch even te pakken hè!

Het zijn ook geen echte mishandelingen hoor. Ik doe al jaren aan karate. En dat is een contactsport. Natuurlijk moet je dan voorzichtig zijn met elkaar, maar soms moet je elkaar toch echt raken: hit to hurt. En ik merk ook echt verbetering. Ik ben niet alleen weer gewicht aan het verliezen, ik merk ook flinke vooruitgang in mijn spierkracht.

In september lukte het me niet om op een kast te springen van drie laagjes (je weet wel, zoals die vroeger bij de gym werden gebruikt), maar afgelopen december lukte het me wel. Vooruitgang!

Dinsdagavond gingen we bokspringen, met levende bokken. Een van de heren stond heel hoog dus ik dacht: “Daar kom ik echt niet overheen”. Ik vraag of hij lager wil gaan staan. Een van de andere (hogere) zwarte banders zei: “Je durft niet, gewoon gaan!” En ja, dan moet ik als lagere bander gewoon gehoorzamen (ook al is hij jonger dan ik). Dus dan ga je. (When Walt says: ‘Jodel’, you jodel.) Ik kwam er bijna overheen. Ik had iets meer moeten afzetten.

Blauw dus

Is het je overigens wel eens opgevallen dat een blauwe plek maar een dag blauw blijft? Daarna wordt hij zwart (als het een flinke kneuzing is) en daarna een beetje de kleur van een appel die te lang aan de buitenlucht is blootgesteld. Vervolgens verdwijnt de plek. Goeie blauwe plekken worden trouwens ook nog groen en geel en paars. Maar die van mij zijn niet echt van de goede soort: blauw, beurs en weg.

Waar denk jij aan bij het woord blauw? Misschien aan een blauwtje lopen? Of blauw zien van de kou (want het is echt koud!) of misschien wel aan de kleur van de hemel of koningsblauw. Wat voor betekenis heeft de kleur blauw voor jou? Of denk je misschien aan blue monday, zoals afgelopen maandag te boek staat.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Serienavigatie<< #WOT deel 2: frustratieWOT deel 4: winter >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest