#WOT deel 3: Quatsch

16 januari 2014 | Overige, WOT | 2 reacties

Quatsch ~ 1) Flauwekul 2) Geklets 3) Klets 4) Kletspraat 5) Nonsens 6) Onzin

Quatsch! Het is een woord waarvan ik me kan voorstellen dat een docent Duits dat roept als een leerling zijn woordjes weer niet heeft geleerd. Haha. Het is niet echt een woord dat ik gebruik.

Ik vind ‘quatsch’ wel een leuk woord

Het klinkt alsof je een sinaasappel hard op de grond gooit en dat die dan uit elkaar spat. Quatsch!

Maar als ik dan het blog van Irene zo lees over onzinverkopers, dan kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Dinsdag was ik namelijk op zoek naar de wolwinkel in het oude dorp van Zoetermeer. Ik wist niet precies waar die winkel zat, maar gelukkig kwam daar een postboderes (ja hoe noem je de vrouwelijke variant?) aanlopen. Dus ik vraag heel netjes: “Goedemiddag, kunt u mij zeggen waar de wolwinkel is?”

Toegegeven, het regende en ze had een flink pak post in haar handen. Maar het leek me niet zwaar. Ze had best even kunnen antwoorden. Maar wat zei ze?

Sorry, nu even niet, ik heb nogal veel post in mijn handen.

Hoe moeilijk is het om even antwoord te geven? Je mag tegen mij ook zeggen dat je het niet weet hoor. Maar dit is gewoon onbeleefd. Daar heb ik maar één woord voor over:

QUATSCH!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Serienavigatie<< #WOT deel 2: ritueel#WOT deel 4: Gewiekst >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest