#WOT deel 3: Taboe

21 januari 2016 | Overige, WOT | 9 reacties

Dit is deel 3 van 52 in de serie WOT 2016

Taboe ~ 1) Dit is geen onderwerp van gesprek (crypt.) 2) Heilig verbod 3) Heilig 4) Iets waarover men niet praat 5) Iets waarover niet gepraat mag worden 6) Iets waarover men niet praat (crypt.) 7) Niet toegestaan 8) Niet bespreekbaar 9) Onbespreekbaar 10) Ongepast 11) Onschendbaar 12) Onaantastbaar 13) Onaanraakbaar 14) Onbespreekbaar onderwerp

Taboes. Ze zijn er voldoende in onze samenleving. Taboes over je lichaam, je geestelijke gezondheid, over verlangens in bed en op het gebied van politiek (het “h”-woord).

Afgelopen maandag was het blue monday. De meest depressieve dag van het jaar. Drie weken na de jaarwisseling en nog geen zicht op warmer weer of andere feestdagen of vakanties. Wordt niet iedereen daar depressief van?

Dit is een taboe wat ik aan wil pakken

Depressiviteit. Iedereen roept maar dat hij of zij depressief is, maar dat is alleen maar een dipje. Even je dag niet hebben. Echt depressief zijn, is iedere dag je dag niet hebben, maar toch doorgaan. Echt depressief zijn, is iedere dag een glimlach op je gezicht vastzetten en hem er pas weer af halen als je alleen bent. Echt depressief zijn, is in een zwart gat zitten en geen vreugde meer ervaren in je leven. Echt depressief zijn, is doorgaan ondanks dat je het helemaal niet meer ziet zitten en het liefst je auto met 120 km per uur tegen de eerste beste vangrail wil parkeren.

Het helpt dan niet om te zeggen tegen iemand: “O, joh, dat had ik ook en toen heb ik dat zo aangepakt, dus kop op en weer doorgaan.” Je snapt het niet. Het is ook niet te snappen als je het zelf niet hebt meegemaakt.

Ik weet hoe het is. Bovenstaand waren namelijk mijn gedachten. Ik was depressief. Ik zat in dat zwarte gat en kon er met geen mogelijkheid meer uitkomen. Ik heb erover gepraat en hulp gezocht. Ik ben eruit gekomen, hoewel ik nog iedere dag momentjes ken. En ja, ik slik nog steeds anti-depressiva. Maar als dat mij helpt om ook de lichtpuntjes te kunnen zien, dan blijf ik die nog jaren doorslikken.

Ik was er, ik weet hoe het is en je komt er niet uit door te zeggen: “Het komt wel goed.” Dat is niet zo, niet zonder hulp.

Hoe ga jij om met taboes en het doorbreken van een taboe? Heb jij een taboe dat je wil doorbreken? Laat het hier achter en schrijf er iets over. Ik ben benieuwd naar het taboe dat jij wil doorbreken!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 2: F5-en#WOT deel 4: druif >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest