#WOT deel 32: smeuïg

10 augustus 2017 | WOT | 4 reacties

Dit is deel 31 van 51 in de serie WOT 2017

Smeuïg ~ 1) Dik vloeibaar 2) Lekker zacht en vettig 3) Sappig 4) Saprijk 5) Smakelijk 6) Vettig 7) Zacht 8) Zacht en een beetje vet 9) Zacht en vettig 10) Zacht van smaak 11) Boterzacht 12) Buigzaam 13) Fleurig 14) Goed smeerbaar 15) Lenig 16) Smijdig

Deze keer kwam Irene met het WOT woord. Ik moet bij dit woord altijd denken aan zo’n lekker prakkie van spruitjes met aardappelen en jus en een gehaktbal van mijn moeder. Die maakt ze altijd zo lekker met een uitje erdoor en wat paneermeel en dan zo’n lekker zwart korstje erop… Heerlijk!

Verhalen kunnen ook smeuïg zijn

Vaak betreft het roddels van de schunnige variant. “Wist je al dat die het met die doet?” Met dan natuurlijk de geijkte reactie: “Nee echt? Wat ziet hij in haar?”

Of iemand kan smeuïg vertellen. Er zijn mensen die geboren verhalenvertellers zijn. Die hebben het vermogen om iedereen aan hun lippen te laten hangen als ze dat willen. Ze vertellen zo’n verhaal met sappige details en weten hoe ze spanning moeten opbouwen. Op papier kan ik dat ook, ik heb nog een smeuïg verhaal in de week liggen. Dat moet zich nog even uitkristalliseren, maar dat komt eraan.

Kun jij een beetje smeuïg vertellen? Of denk je bij smeuïg vooral aan iets anders? Ik ben heel nieuwsgierig naar je smeuïge verhalen! Schrijf je ook mee met de WOT van deze week? Je bent van harte welkom om in te haken!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje

Serienavigatie<< #WOT deel 31: jeuk#WOT deel 33: kus >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest