#WOT deel 34: de tango

25 augustus 2016 | Overige, WOT | 8 reacties

Dit is deel 34 van 52 in de serie WOT 2016

Tango ~ 1) Argentijnse dans 2) Ballroomdans 3) Bij het dansen heeft men niets aan een feeks (crypt.) 4) Dans 5) Die knijpt hem voor niets in de balzaal (crypt.) 6) Dans van niets met een werktuig (crypt.) 7) Gezelschapsdans 8) Muziektermen 9) Muzikaal erfgoed van argentinië 10) Mix van bier en grenadine 11) Spaanse dans 12) Stijldans 13) Soort dans

De tango dansenKen je dat verschijnsel: iedereen is aan het walsen en jij doet de tango tussendoor. Zo voel ik me soms. Alsof ik op een andere muzieksoort aan het dansen ben dan de rest van de mensen in mijn omgeving. En dat kan met van alles te maken hebben.

De tango dansen

Ik dans de tango. De rest walst rustig rond. En probeer dan maar eens niet te botsen. Dat werkt dus niet. Maar hoe zorg je nou, dat de andere mensen op zijn minst gaan respecteren dat jij niet meer rustig meewalst?

Zou het een kwestie van wennen zijn? Of zou er meer moeten gebeuren om die tangodanser tussen de walsers te accepteren? Ik ben er nog niet achter hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

Natuurlijk kan ik de walsers niet dwingen om de tango te dansen, maar ze zouden het toch op zijn minst kunnen accepteren, dat ik tegenwoordig liever tango dan wals.

Het is het verschil tussen een driekwartsmaat en een vierkwartsmaat

De zware eerste noot van de wals en de lichte twee nootjes zijn me te slap, teveel eenheidsworst, teveel André Rieu. Ik wil dat niet meer, ik wil de tango zoals deze origineel bedoeld is: vol liefde en passie zich niets aantrekkend van normen en waarden en walsers.

De tango was lang verboden in Europa. Het was een ordinaire, vulgaire dans. Vooral artsen en bisschoppen waren tegen de invoering ervan. Gelukkig hebben de voorstanders gewonnen, zij het dat er een gekuiste versie in Europa werd ingevoerd: de ballroomtango. Tegenwoordig is ook de Argentijnse versie van de dans weer te leren.

Heb jij leuke associaties met het woord van deze week? Of denk jij vooral aan dat goedkope onbemande tankstation? Ik ben benieuwd wat de tango in jou los maakt!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 33: AchterstandWOT deel 35: grenzen >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest