#WOT deel 35: capaciteiten

31 augustus 2017 | WOT | 4 reacties

Dit is deel 34 van 51 in de serie WOT 2017

Capaciteiten ~ 1) Aanleg 2) Begaafdheid 3) Bekwaamheid 4) Bevattingsvermogen 5) Draagkracht 6) Draagvermogen 7) Gave 8) Geschiktheid 9) Inhoud 10) Inhoudsruimte 11) Inhoudsvermogen 12) Knobbel 13) Kracht 14) Kundigheid 15) Kunnen 16) Kwaliteit 17) Laadvermogen 18) Onderlegdheid 19) Ressource 20) Scherpzinnigheid 21) Talent 22) Vermogen 23) Vernuft 24) Volume

Welke capaciteiten heb jij? Ben jij heel slim of juist heel sterk? Misschien ben je heel sociaal of juist behulpzaam? Dit woord doet mij altijd denken aan de sollicitatiegesprekken die ik had toen ik nog als loonslaaf in loondienst werkte.

Vragen over mijn toegevoegde waarde aan het bedrijf, wat ik meebracht ter meerdere eer en glorie van de werkgever. Ik ben zo blij dat ik dit niet meer hoef te doen. Ik ken mijn capaciteiten en die wil ik inzetten op mijn manier. Voor mijzelf, maar ook voor anderen. Alleen niet meer in loondienst. Ik wil eer uit mijn werk halen en daar ook de credits voor krijgen.

Mijn capaciteiten zijn van mij

Gek hè, maar ik heb er hard voor gewerkt om te komen waar ik nu ben. En ik werk nog steeds hard. Maar omdat het voor mijzelf is, vind ik dat niet erg. Ik weet dat ik mijn best doe, dat ik mij inzet om het beste uit mijzelf te halen. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook bij het sporten.

Karate is voor mij een manier om mijn capaciteiten te laten zien: ik werk hard om te leren sparren, ik wil het echt leren, maar soms is het echt zwaar. En dan moet je proberen om niet op te geven, maar door te zetten. En soms val je, in mijn geval letterlijk omdat ik geveegd word, maar dan moet je gewoon weer opstaan. Adem in, adem uit en weer door. Een ding weet ik wel: ik ga echt nog een keer jankend de les uit. Van vermoeidheid, uit frustratie, maar nooit vanwege een te harde klap of schop. Dat niet.

Heb jij zelf een goed idee wat jouw capaciteiten zijn? Wat doet dit woord met jou? Ik ben weer benieuwd naar jouw ideeën over dit woord.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: Jason Briscoe

Serienavigatie<< #WOT deel 34: hashtag#WOT deel 36: boodschappen >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest