fbpx
Dit is deel 38 van 53 in de serie WOT 2015

Mijn waarom? Ik luister bij het interviewenWaarom ~ 1) Allen die er al zijn zijn nog in aantocht (crypt.) 2) Bijwoord 3) Bijwoord van reden 4) Hoezo 5) In welk opzicht 6) Levensvraag 7) Met welk doel 8) Oorzaak 9) Om wat 10) Om welke reden 11) Reden 12) Vanwaar 13) Vanwege 14) Vraagwoord 15) Vragend bijwoord 16) Voornaamwoordelijk bijwoord 17) Vragend voornaamwoord 18) Weswege 19) Wes 20) Weshalve

Van deze blogpost dus. Ik raak vaak geïnspireerd door Elja. Overigens leidt dat niet altijd tot een blogpost. Deze dus wel. Waarom?

Omdat Elja hier een goede vraag stelt. Als je de blogpost van Elja heb gelezen, dan las je dat zij college gaf aan studenten die eigenlijk niets met bloggen hebben. Juist omdat zij die studenten moest overtuigen, moest werken om ze erbij te houden, leerde zij haar waarom kennen. Wat een inzicht!

En dat waarom prikkelde mij

Elja ontdekte door het harde werk haar waarom. Dus begon ik me af te vragen wat mijn waarom is.

Gisterochtend was ik bij een ontbijt van de RVOZ. Het was ontzettend vroeg. Ik moest om 7:15 aanwezig zijn. Normaal gesproken draai ik me nog twee keer om op dat tijdstip, maar ik was er. Op zoek naar koffie. Voor ik de koffie vond, kwam er echter een vrouw op mij af met een grote rode strik. “Mag ik je een compliment geven?” vroeg ze.

Eh, ja goed begin van de ochtend lijkt me. Ze keek me aan en ik moet toegeven, ik werd er een beetje zenuwachtig van en begon te lachen. Toen ze klaar was met schrijven, kreeg ik het kaartje en ik las het volgende:

Mooiste Martha!
Adorable darling! Prachtvrouw met je allerwarmste fonkelogen. Wat val je op! Undeniable. een Vrolijke twinkeling heb jij. een gulle geefster ben jij. Een deler en positieve spetter. Life tastes better with you!
?
Liefs

En ik was echt even perplex. Wat een mooi compliment kreeg ik. Spontaan gaf ik de vrouw een knuffel. Dat ze ervoor betaald werd om mij een compliment te geven, vind ik niet relevant.

Pas nu viel het eigenlijk op zijn plek: mijn waarom is delen en geven. Met name warmte en een luisterend oor. Een andere quote valt hierbij ook op zijn plek:

In een waardevol gesprek is spreken het gevolg van luisteren.

En dat is mijn waarom. Ik luister.

Weet jij wat jouw waarom is? Misschien denk je er nu pas voor het eerst over na net als ik. Dat kan natuurlijk ook. Ik ben benieuwd naar jullie waarom. Wat is jullie vonk? Ik lees het graag!

De foto is gemaakt door Ron Verhaak van de Braecken

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 37: hobby#WOT deel 39: competitie >>

Pin It on Pinterest