fbpx

competitieCompetitie ~ 1) Concurrentie 2) League 3) Mededinging 4) Reeks van wedstrijden 5) Reeks wedstrijden 6) Wedijver 7) Wedstrijdenreeks

Als deze WOT online komt, ben ik in Denemarken. Ik ben daar omdat ik mee doe aan het EK karate. En wel voor kata. Ik kom uit in de poule voor veteranen, de 35-plussers. Of zoals ik het graag mag noemen: de rollator categorie of de ouwe mutsen poule.

Ik drijf graag de spot met mijn leeftijd. Op vrijdag mag ik aan de bak. Dan begint voor mij de competitie, en voor mijn teammaatjes. Zij zijn allemaal jonger dan ik: ze komen uit in de senioren competitie. Traditioneel de belangrijkste sportcategorie. We zien altijd alleen maar de senioren. Over de junioren (16-18 jaar) en jonger horen we nooit iets. De veteranen zijn ook nooit interessant genoeg voor het journaal.

En karate is zo’n kleine sport, daar hoor je nooit iets over. Dat betekent dat ik ook niet in het sportjournaal kom en vervolgens ook niet op tv. Mis ik mijn fifteen minutes of fame? Nee hoor, ik hoef niet zo nodig. Ik ben niet zo competitief ingesteld, ook al vind ik competitie best aardig.

Het competitie element

Ik zoek dat ook buiten sport: in schrijven, in mezelf uitdagen, in het maken van websites. Waar vind jij de competitie? Ben jij competitie gericht of juist helemaal niet? Ik lees weer graag hoe competitief je bent! Laat je reactie achter onder dit blog.

En natuurlijk laat ik jullie weten wat de uitslag is!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 38: waarom#WOT deel 40: quote >>

Pin It on Pinterest