#WOT deel 40: heimwee

5 oktober 2017 | WOT | 5 reacties

Heimwee ~ 1) Emotioneel verlangen 2) Landziekte 3) Nostalgie 4) Paniekerig verlangen 5) Soort verdriet 6) Treurig verlangen 7) Verdrietig als je op vakantie bent 8) Verdrietig om naar huis te gaan 9) Verlangen naar huis 10) Verlangen naar huis of geboorteplaats 11) Wenst 12) Ziekelijk verlangen naar huis

Als je in een ver land bent, op vakantie of voor je sport, dan kan het zijn dat de heimwee ineens toeslaat. Dat je naar huis verlangt, naar je familie en vrienden. Naar je routine en huiselijke bekendheid. Naar je eigen bed. Ja, zelfs naar je werk.

Ik heb daar nu even last van. Ik mis mijn routine, mijn eigen dingetjes. Mijn haaknaalden en wol. Ik mis mijn luie stoel. Ik mis het Netflixen!

Heimwee is Duits

Heimweh is letterlijk ‘thuispijn’. Het tegengestelde daarvan is ‘fernweh’. Juist het verlangen naar verre oorden om te ontdekken. Dat zit niet echt in mij. Ik vind het geen probleem om na een weekje weg weer lekker thuis te komen en mijn ding te doen.

Die heimwee heeft ook een beetje te maken met het feit dat Curaçao twee gezichten heeft.
Het ene gezicht: de toeristische gebieden met prachtige stranden, goed uitgeruste bars met cocktails en lekker eten en diepblauwe stukken zee. Het paradijs zoals je het kent uit de folders.
Het andere gezicht waar je nooit iemand over hoort: de slecht onderhouden huizen waar de verf van afbladdert, de zwerfhonden en -katten, het zwerfvuil langs de wegen, de palmbomen waar de bruine bladeren aanhangen, het uitzicht op de olieraffinaderij aan de achterzijde van het complex.

Hoe mooi de plaatjes zijn in de folders, zo lelijk is wat ze je niet laten zien.

Gelukkig is er hier genoeg te doen om mij bezig te houden. Maar zo af en toe wilde ik dat het woensdag vijf over half zeven in de ochtend was. Dan landt mijn vliegtuig op Schiphol en ben ik weer terug in Nederland.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< #WOT deel 39: narcist#WOT deel 41: jetlag >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest