#WOT deel 41: wachten

13 oktober 2016 | Overige, WOT | 8 reacties

Dit is deel 41 van 52 in de serie WOT 2016

Wachten ~ 1) Afwachten 2) Bevroeden 3) Bewaken 4) Beiden 5) Dralen 6) Darren 7) De kat uit de boom kijken 8) Ergens blijven tot iets komt 9) Hoeden 10) Marren 11) Meppen (crypt.) 12) Schilderen 13) Sarren 14) Tarten 15) Toeven 16) Tokken 17) Talmen 18) Tegemoet zien 19) Uitkijken 20) Verbeiden 21) Zwerven

wachtenMijn god, wat kan het soms lang duren als je op iets wacht. Of iemand. Iedere seconde duurt een minuut, een minuut een uur, een uur een dag en een dag een week. En een week sleept zich voort alsof hij maanden in beslag neemt.

Je neemt je voor om leuke dingen te gaan doen.

Om het wachten te verkorten

Maar stiekem kijk je op je telefoon of de tijd al sneller gaat. Is de dag nou nog niet voorbij? Wanneer is deze week afgelopen? Is het al bijna voorbij? En je zit vol ongeduld te hopen dat het snel volgende week is. Maar het is alsof de duvel ermee speelt: juist als jij wil dat de week snel voorbij is, kruipt de tijd als een bejaarde schildpad in zijn achteruit voorbij. En alsof dat nog niet erg genoeg is: alles herinnert je aan datgene waar je op wacht.

tijdWachten. Duurt. Altijd. Te. Lang.

Wachten op Godot was ook zo’n mooie. Mensen die met elkaar in gesprek raken terwijl ze wachten op de mysterieuze Godot. En aan het einde van het verhaal, wist niemand wie Godot was en waarom men op hem wachtte.

Net als vroeger met je verjaardag

Je telde de dagen af naar je verjaardag, maar ook dat duurde enorm lang. De nacht voor je verjaardag kon je niet slapen van de zenuwen, dus ook die nacht duurde lang. En dan was het zover. Je knipperde met je ogen en je verjaardag was alweer voorbij: moest je weer 365 lange dagen wachten op je volgende verjaardag! En als je pech had: 366 dagen.

Wat is jouw ervaring met wachten? Duurt het voor jou ook lang of vind je wachttijd juist snel voorbij gaan? Wat doe jij om de tijd te doden? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Maar laat me er niet te lang op wachten, oké?

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 40: stilte#WOT deel 42: dialoog >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest