#WOT deel 42: pijn

15 oktober 2015 | Overige, WOT | 8 reacties

zweepslag in de kuit doet pijnPijn ~ 1) Buikpijn 2) Benauwdheid 3) Bloemen en planten 4) Boom 5) Ceder 6) Droefenis 7) Droefheid 8) Geslacht van naaldbomen 9) Gevoel 10) Jicht 11) Kegeldragende boom 12) Kruis 13) Kwel 14) Kwelling 15) Katterig zijn 16) Kramp 17) Last 18) Lichaamssmart 19) Lichamelijk lijden 20) Leedwezen 21) Leed 22) Mastboom 23) Naaldboom 24) Ongeluk 25) Onlust

Iedereen kent wel het gevoel van pijn. Verschillende soorten pijn: niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Ik ben zelf niet iemand die met ieder pijntje naar de dokter gaat, maar vandaag toevallig wel. Dat kwam zo.

Op maandagavond ben ik fanatiek stepper. Step op step af, draaiend eroverheen en een beetje springen en lekker cardio. Op donderdagochtend ook, maar het gaat me nu even om die maandagavond. Want toen gebeurde het. Ik stapte van mijn step en ineens:

TIK!

En ik kon niet meer verder. De muziek werd gestopt en ik werd tussen twee mensen in afgevoerd de zaal uit en er werd onmiddellijk gekoeld. Er kwam een fysiotherapeut bij om te kijken of alles nog een beetje in orde was en of alles nog met alles verbonden was. Gelukkig was dat wel zo.

Ik strompelde door de rest van de avond, als zelfstandige kun je eigenlijk niet ziek zijn, hielp een 5 Havo leerling aan een goed cijfer over het boek The great Gatsby en ging zo goed en zo kwaad als het ging naar huis. Ik zocht een manier om mijn kuit zoveel mogelijk te ontlasten en ook dinsdag en woensdag hield ik last.

Last, maar geen pijn

Kom nou! Ik ben karateka! Ik heb geen pijn, het is gevoelig, maar pijn? Nee echt niet. Maar in de afgelopen twee dagen schoot er een pijnscheut door mijn kuit als ik ook maar iets verkeerd deed.

Omdat de last nog steeds niet over was, maakte ik een afspraak bij de dokter. Die zei: “Zweepslag.” Er zit een deukje in mijn kuitspier en dat noemen ze dus een zweepslag. Ik mag de komende twee weken zeker niet sporten en ook het NK zal ik aan mij voorbij moeten laten gaan. Dat doet eigenlijk nog het meeste pijn.

Hoe ga jij om met pijn? Ben je iemand die bij ieder pijntje gelijk volledige verzorging vraagt of ga jij door tot het echt niet meer gaat? Ik ben benieuwd!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 41: nobel#WOT deel 43: hulp >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest