#WOT deel 43: muur

26 oktober 2017 | WOT | 4 reacties

Dit is deel 41 van 51 in de serie WOT 2017

Muur ~ Een muur is een rechtopstaande constructie van bijvoorbeeld leem, steen, baksteen of gewapend beton en dient als afscheiding tussen twee ruimten.


Er zijn zoveel verschillende muren: muren om twee delen van een stad te scheiden, muren om te zorgen dat mensen van het ene land niet in het andere kunnen komen, muren om mensen op te vangen en te zorgen dat ze niet weg kunnen lopen, hekken, omheiningen en nog meer muren.

En dan is er nog die denkbeeldige muur

De muur die je misschien om je hart hebt gebouwd, omdat je geen pijn meer wil voelen. De muur die ervoor die jou beschermt tegen alle vormen van verdriet.

Maar af en toe zijn er barstjes en scheurtjes waardoor er toch wat verdriet door komt. Die barstjes zijn alleen maar goed, want voelen moet je hoe dan ook. Je kunt je bouwwerk niet eeuwig in stand houden, ook al zou je willen. En dan kun je alleen nog maar voelen: voelen wat je niet wil voelen en heel veel janken.

Deze maand is zo’n maand. Ik ben gefrustreerd, ik heb een karate-dipje en het trainen gaat niet zo als ik wil. Ik voel me slap en het lijkt alsof niets me lukt. En van frustratie ga ik janken, niet van pijn of zwakte, maar van pure frustratie. De muur barst, want ondanks dat ik sterk wil zijn, lukt het me niet.

De muur mag wel barsten hoor

Maar dan in kleine stukjes en liever niet tijdens karate. Want huilen bij karate is zo frustrerend!

Waar denk jij aan bij dit woord? Ik ben heel nieuwsgierig en lees jullie berichten weer graag. Schrijf je ook mee?

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< #WOT deel 41: jetlag#WOT deel 44: robot >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest