#WOT deel 44: robot

2 november 2017 | WOT | 4 reacties

Dit is deel 42 van 51 in de serie WOT 2017

Robot ~ 1) Androïde 2) Automaat 3) Automaat in mensengedaante 4) Automatisch mens 5) Automatische mens 6) Beweegbare ledenpop 7) Beweegbare pop 8) Elektronische pop 9) Geprogrammeerd toestel 10) IJzeren man 11) Kunstmatig mens 12) Kunstmatige mens 13) Kunstmens 14) Machinaal wezen 15) Machine 16) Machinemens 17) Mechanisch mens

Nederland leest is weer begonnen. Dit is een actie om kinderen en mensen in het algemeen weer aan het lezen te krijgen. Dit keer is het thema robotica en kunnen mensen het boek Ik, robot lezen van Isaac Asimov. Ronald Giphart heeft met behulp van een robot zelfs een extra hoofdstuk toegevoegd aan dit boek.

[bol_product_links block_id=”bol_59fae3be624db_selected-products” products=”9200000013322521,1001004002923137″ name=”WOT43″ sub_id=”nederlandleest” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Al in 1988 werd er gesproken over robots in mijn basisschoolklas. Ik had het er toevallig ook thuis al een beetje over gehad en toen mijn mening gevraagd werd, als elfjarig meisje, zei ik: “Ik vind dat de maatschappij niet zo geautomatiseerd moet worden.” Mijn klasgenoten begrepen het niet en lachten me uit. De docent vroeg: “Snap je zelf wel wat je zegt?” Ik antwoordde dat mijn vader het me had uitgelegd, maar dat ik het niet zelf opnieuw kon uitleggen. Ik was een slim meisje. Ik ben nog steeds een slim meisje, dat haar geld verdient met computers en automatisering. Een balletje kan raar rollen.

Een toekomst met een robot

Inmiddels ben ik geen elfjarig meisje meer, maar een bijna veertigjarige vrouw (help!). Ik kan mij inmiddels goed voorstellen dat we over een jaar of tien misschien al een robot in huis hebben die het huishouden doet (yes!) of zorgt dat je genoeg beweegt op een dag. Misschien zelfs wel een robot die je warm houdt ‘s nachts. Of een intelligent praatje met je maakt als je erom verlegen zit.

Ik ben benieuwd hoe jullie kijken naar robots en waar jullie een robot voor zouden gebruiken. Schrijf je mee, met of zonder robot?

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: Alex Knight

Serienavigatie<< #WOT deel 43: muurWOT deel 45: koud >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest