fbpx
Dit is deel 44 van 52 in de serie WOT 2016

Alleen zijn ~ 1) Afgelegen 2) Afgezonderd 3) Afzonderlijk 4) Apart 5) Blotelijk 6) Enkel 7) Exclusief 8) Enkel of enkele 9) Eniglijk 10) Enig 11) Enige 12) Eenzaam 13) Enkel omdat er niemand bij is (crypt.) 14) In je eentje 15) In zijn uppie 16) Louter 17) Maar 18) Niet vergezeld 19) Niet onderling 20) Niemand 21) Niet samen 22) Onvermengd 23) Onvergezeld 24) Puur 25) Uitsluitend 27) Uniek 28) Uppie 29) Solo 30) Slechts 31) Solitair 32) Verlaten 33) Zuiver

Er gaan dagen voorbij dat ik niemand spreek. Face to face. Dat de enige gesprekken die ik heb via WhatsApp gevoerd worden of via Wordfeud of Facebook of Twitter. Soms is het enige dat ik zeg op een dag ‘hallo’ en ‘dag’ als ik in de sportschool ben. Dat is lekker rustig. En dat is zeker niet zielig. Ik ben namelijk alleen, niet eenzaam. Ik heb voldoende vrienden en vriendinnen om mee te kletsen (wie probeer je nu te overtuigen Martha: de lezer of jezelf?) en leuke dingen mee te doen.

Er is een verschil tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Eenzaam zijn is dat je hunkert naar gezelschap, alleen zijn, is dat niet. Ik vind het soms heerlijk om alleen te zijn. Bijvoorbeeld na een verjaardag. Dan ben ik blij als ik weer thuis in mijn stoel achter mijn laptopje kan gaan zitten.

Tips om je niet alleen te voelen of alleen te zijn

Voor degenen die het nodig hebben:

  1. Ga vrijwilligerswerk doen
  2. Lees een boek (Niet die van Hector Malot: Alleen op de wereld)
  3. Ga wandelen en dan op een bankje zitten
  4. Vraag een vriendin via WhatsApp of ze belbaar is
  5. Ga naar de sportschool

Voel jij je wel eens alleen? Hoe ga je daarmee om? Welke tips kun jij delen met ons om je niet alleen te voelen? Misschien heb jij wel een heel ander idee over het woord. Ik lees het graag in de reacties!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 43: zin#WOT deel 45: niets >>

Pin It on Pinterest