WOT deel 46: stilstand

12 november 2015 | Overige, WOT | 4 reacties

Dit is deel 46 van 53 in de serie WOT 2015

Stilstand ~ 1) Belgisch woord voor tramhalte 2) Bewegingloze staat 3) Handelscrisis 4) Onderbreking van een voortgang 5) Pauze 6) Rust 7) Stagnatie 8) Stase

Ik ben weer eens geïnspireerd door Elja. Haar blog over beweging triggerde mij. Ook omdat ik op de muur in mijn kleinste kamertje een sticker hangt die ook over beweging en stilstand spreekt:

Als alles beweegt, is het tijd om stil te staan. Als alles stilstaat, is het tijd om in beweging te komen.

Elja heeft geleerd van Deepak Chopra (zij mag Deepak zeggen):

Het enige dat je nodig hebt om in beweging te komen, is beweging.
En bewegen gaat het makkelijkst met eerst een klein stapje.

Het is zo simpel. Maar zo ontzettend moeilijk vaak. En dan sta je stil.

Is stilstand altijd fout?

Ik denk van niet. Soms is stilstand goed om even tot bezinning te komen en te bedenken wat je allemaal al bereikt hebt. Overwonnen hebt. Achter je hebt gelaten. Soms moet je even stilstaan om de achtbaan die de wereld is, even tot rust te laten komen rondom je heen.

Je kunt beter niet al te lang stilstaan. De kans bestaat dat je wegzakt in het moeras en niet meer verder komt. Kortom, stilstand is wat mij betreft goed, maar niet te lang.

Hoe denk jij over stilstand? Ik lees het weer graag in de reacties of op julie blogs!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 45: visite#WOT deel 47: storm >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest