#WOT deel 46: team

17 november 2016 | Overige, WOT | 5 reacties

Dit is deel 46 van 52 in de serie WOT 2016

Team ~ 1) Aantal sportmensen 2) Afdeling 3) Club 4) Detachement 5) Elftal 6) Equipe 7) Gezelschap 8) Groep 9) Groep die samenwerkt 10) Groep personeel 11) Groep samenwerkers 12) Groep spelers 13) Groep sporters 14) Koppel 15) Medewerkers 16) Partij 17) Personeel 18) Ploeg 19) Ploeg spelers 20) Ploeg sporters 21) Sportploeg 22) Sportterm 23) Stel

Samenwerken kan je alleen doen als je een team bent. En dan wel een gelijkwaardige groep. Tenminste, dat is mijn kijk op de zaak. Ook vind ik dat je in een samenwerkende groep credit moet geven waar het hoort: naar buiten treed je op als team, maar vergeet niet dat je groep uit individuele personen bestaat die af en toe ook een compliment nodig hebben.

There is no I in team

Het team bepaalt het succesEr is geen i in het woord team. Letterlijk vertaald. Waarmee bedoeld wordt dat een team als een geoliede machine zou moeten werken. Iedereen moet zijn plek kennen en gegund worden, iedereen moet kunnen doen waar hij goed in is. Het vervelende is dat mensen soms uit de pas lopen, waardoor het functioneren van een groep verstoord kan raken.

Een team zijn is geweldig, maar er een worden kost veel tijd en energie. Niet alleen in een werksituatie, maar ook in schoolklassen is de Storming and forming periode erg belangrijk. Storming and forming wil zeggen: iedereen zoekt zijn plek en na een paar maanden heeft iedereen die gevonden. Je hebt de populaire mensen, de nerds, de leiders en de pispaaltjes. Een werksituatie heeft nog een andere moeilijkheid: bij hoog verloop van mensen moet die periode steeds opnieuw plaatsvinden. Een werkteam is dan veel dynamischer dan een schoolklas, hoewel de rollen hetzelfde blijven. Dit geldt natuurlijk ook voor sportteams.

Hoe zie jij samenwerken in een team? Ben jij een teamplayer of vlieg je liever solo? Ik lees graag hoe jij teamwork ziet.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 45: niets#WOT deel 47: jarig >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest