#WOT deel 48: donker

1 december 2016 | Overige, WOT | 5 reacties

Donker ~ 1) Bier 2) Bier(soort) 3) Biersoort 4) Deemster 5) Deemsterig 6) Dof 7) Donkerte 8) Droevig 9) Dubieus 10) Duister 11) Duisterheid 12) Duisternis 13) Gitzwart 14) Glibberig 15) Kelderachtig 16) Kleur van de huid 17) Maanloos 18) Maduro 19) Naargeestig 20) Nachtelijk 21) Niet helder 22) Niet licht 23) Niet licht van kleur 24) Obscuriteit 25) Obscuur

Wat is het toch weer donker ‘s ochtends. Het kost mij echt moeite om uit mijn bed te komen. ‘s Zomers heb ik daar niet zo’n last van, dan is het licht en warm. Maar nu? Ik blijf liever zo lang mogelijk in mijn bedje liggen.

Helaas kan dat niet, want er moet natuurlijk ook brood op de plank komen. Dus ik stap mijn bed uit, drink veel koffie en doe mijn ding.

De positieve kant van donker

‘s Nachts is het echt donker en vaak nog helder ook. Ik kijk dan graag naar de hemel om de vertrouwde sterrenbeelden te ontdekken: Orion, Stier, Grote Hond, Cassiopeia, Cepheus en natuurlijk de Grote Beer. Om de een of andere reden kan ik de Kleine Beer nooit vinden. Hoe vaak ik het Steelpannetje ook afmeet. Het lukt me niet.

Ik probeer ook vaak om de arm van de Melkweg, het sterrenstelsel waarin onze aarde ligt, te ontdekken. Maar daar is het dan weer niet donker genoeg voor.

Wat heb jij met donker? Denk je ook aan de winterse sterrennachten of gaat donker voor jou om iets heel anders? Ik lees het weer graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 47: jarig#WOT deel 49: pauw >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest