fbpx
Dit is deel 48 van 51 in de serie WOT 2017

Versieren ~ 1) Aankleden 2) Afwerken 3) Bewerken 4) Decoreren 5) Dossen 6) Enlumineren 7) Figureren 8) Garneren 9) Garnieren 10) Het hof maken 11) Lonken 12) Mooi aankleden 13) Mooi maken 14) Omkleden 15) Opdirken 16) Ophemelen 17) Opkwikken 18) Opluisteren 19) Opmaken 20) Opschikken 21) Opsieren 22) Opsmukken 23) Optooien 24) Optuigen 25) Opzetten

“Ik ga je versieren,” zei ik met een twinkeling in mijn ogen tegen de man waarop ik mijn oog had laten vallen. Verschrikt keek hij op. Zoveel openheid van zaken had hij niet verwacht. Ik pakte de gouden kerstslinger en drapeerde deze om zijn schouders. Vervolgens draaide de slinger als een boa om zijn nek heen, gaf hem een tikje tegen zijn wang en knipoogde naar hem. Ik draaide me om en liep weg naar de keuken om daar koffie te zetten voor ons beiden. Terwijl ik naar de keuken liep, hoorde ik hem lachen om mijn grapje.

Droom lekker verder, Martha. Ik wilde dat ik zo dapper was. Dit is niet iets wat ik zonder alcohol voor elkaar zou krijgen. Daarvoor moet ik toch wel ettelijke wijntjes verder zijn. En aangezien ik zelden tot nooit een glaasje drink, zal het er wel niet van komen.

Een kerstboom is makkelijker te versieren

Maar een kerstboom reageert dan weer niet. Dat is wel een beetje jammer. Iemand versieren is best moeilijk, maar iets versieren, zoals een kerstboom of een parkeerplaats is een stukje makkelijker.

Waar denken jullie allemaal aan bij dit woord? Ik hoor graag jullie leukste versiertips en -blunders. Of misschien heb je wel andere ideeën bij het woord versieren? Ik lees het natuurlijk weer heel graag!

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: Clarisse Meyer

Serienavigatie<< #WOT deel 48: vriendschap#WOT deel 50: intuïtie >>

Pin It on Pinterest