fbpx
Dit is deel 49 van 51 in de serie WOT 2017

Intuïtie ~ 1) Aanvoeling 2) Feeling 3) Gevoeglijk 4) Gevoel 5) Het zien als bij ingeving 6) Ingeving 7) Innerlijke aanschouwing 8) Instinct 9) Instinctief gevoel 10) Inval 11) Inzicht zonder nadenken 12) Mening 13) Onmiddellijk begrip 14) Vermogen tot aanvoelen

Ken je dat? Zo’n onbestemd gevoel? Iemand zegt iets, vertelt dat hij of zij iets gaat doen en jij krijgt daar een gevoel bij. Een onderbuikgevoel, een emotie die je een gevoel van onrust geeft in je maagstreek. Je hebt het gevoel dat er iets gaat gebeuren, iets naars met diegene die dat vertelt. Your spider sense is tingling zeg maar.

En natuurlijk kan je intuïtie er vreselijk naast zitten, maar meestal is dat niet zo. Soms moet je dat gevoel vertrouwen, omdat het je wil waarschuwen voor dingen die niet kloppen.

Intuïtie is een impliciete ingeving

Het zou je kunnen helpen bij het nemen van beslissingen in complexe situaties. Overigens wil dat niet zeggen dat het de juiste beslissing is. Dat heeft te maken met het feit dat intuïtie niet gebaseerd is op logica of feiten. Aldus Wikipedia.

Ook Albert Einstein heeft waarschijnlijk het volgende over intuïtie gezegd:

De intuïtie is een Godsgeschenk, de ratio een dienaar; ergens in de tijd zijn we de dienaar gaan aanbidden en het geschenk vergeten.’

Vandaag sprak ik iemand over dit rare, onbestemde, onrustige gevoel dat ik had. Zij gaf aan dat ik daar best op mocht vertrouwen. Dat ik het toe mocht laten en dat ik er de tijd voor moest nemen om het te voelen en het er te laten zijn.

Ik denk dat intuïtie een gevoel is, dat je niet mag wegredeneren. Je mag het gebruiken om voor een bepaald pad te kiezen, maar in mijn optiek moet je de intuïtie niet je leven laten bepalen.

Wat heb jij met intuïtie? Negeer je het volledig of ben jij juist degene die daar alleen op af gaat? Wat doet het met je? Ik lees het graag!

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: unsplash-logoAustin Chan

Serienavigatie<< #WOT deel 49: versieren#WOT deel 51: chocolade >>

Pin It on Pinterest