#WOT deel 53: goede voornemens

31 december 2015 | Overige, WOT | 8 reacties

Goede voornemens ~ wat je met jezelf afspreekt om te gaan doen. Vaak ingaand op 1 januari.

Hoe kan het ook anders, zo op oudejaarsdag. Het laatste woord van dit jaar zijn er twee: goede voornemens. We hebben ze allemaal, maar voor de meesten van ons blijft het erbij. De echt dapperen houden het nog tot eind januari vol, maar daarna houden ook zij het voor gezien. Hoe gaan we dit keer onze goede voornemens volhouden?

Eerst maar eens dit.

Dit zijn mijn goede voornemens

 1. Mijn dinsdag taaldag weer herstellen. Door drukte is het er het afgelopen jaar flink bij ingeschoten;
 2. Mijn nieuwe poëziecursus online zetten. Die zit al sinds deze zomer in de pijplijn, maar hij verstopt de boel inmiddels een beetje;
 3. Mijn agenda consequent gaan gebruiken en daardoor nog gedisciplineerder werken.

Ik denk dat ik het er bij drie hou, dat is wel genoeg. Maar hoe ga ik dit nu volhouden? Ik google op ‘goede voornemens volhouden’ en binnen 0,37 seconden krijg ik 24.500 resultaten. Kennelijk zijn er veel mensen die weten hoe het moet.

Een greep uit de tips:

 • Kies een goed voornemen (o jee, ik ga dus al fout met drie)
 • Begin met een maand in plaats van het hele jaar (soms overzie ik nog niet eens een hele week)
 • Wees realistisch en maak een stappenplan
 • Wees niet te streng voor jezelf
 • Beloon jezelf
 • Vertel het aan iemand, zo zorg je voor sociale controle
 • Zoek medeslachtoffers die dezelfde voornemens hebben
 • Misstap gemaakt? Pak het weer op na die misstap en vergeef jezelf

En ga zo maar door.

Ik ben benieuwd of het mij dit jaar gaat lukken. Vooral die agenda vind ik spannend. Maar als het digitaal redelijk lukt, dan zou het toch ook op papier moeten lukken?

Hoe ga jij om met je goede voornemens? Neem jij jezelf ieder jaar voor om op 1 januari te stoppen met roken of om te gaan sporten, afvallen, hardlopen, die ene cursus afmaken, nu echt voor jezelf te gaan opkomen? Hoe lukt dat? Wat doe jij om het vol te houden? Waar gaat het mis als het mis gaat? Ik ben super benieuwd naar jullie goede voornemens. Deel ze onder dit blog en laat iedereen je helpen om ze te houden!

Ja mam, jij bent mijn sociale controle dit keer.

Ik wens iedereen een fijne oudejaarsdag, een goede jaarwisseling en een succesvol en gezond 2016!

2016

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie#WOT deel 1: Voornemen >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest