#WOT deel 6: trots

5 februari 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

Trots ~ 1) …ondanks dat ‘t steen is (crypt.) 2) Aanzienlijk 3) Arrogant 4) Arrogantie 5) Air 6) Aanmatiging 7) Aanmatigend 8) Bluffen 9) Bats 10) Deftig 11) Desondanks 12) Dapper 13) Eer 14) Eigenwaan 15) Eigendunk 16) Edel 17) Eergevoel 18) Elitair 19) Flink 20) Fier 21) Fierheid 22) Ferm 23) Groots 24) Gevoel van eigenwaarde 25) Glorieus 26) Grootsig

Trots zijn is één van de zeven hoofdzonden. Dat zie je ook aan de betekenis arrogantie. Ik denk namelijk dat er niet veel mensen zullen zijn die arrogantie een goede eigenschap vinden. Maar volgens mij mag je in balans best wel trots zijn op dingen die je bereikt hebt. Jezelf erop laten voorstaan is mijns inziens uit balans trots zijn. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Waar ben ik trots op?

Ik ben trots op:

  • Mijn besluit om ondernemer te worden
  • Mijn doorzettingsvermogen
  • Het feit dat ik ruim 46 kilo ben afgevallen
  • Het feit dat ik steeds meer zelfvertrouwen krijg

Sommige mensen zullen mijn groeiend zelfvertrouwen zien als arrogantie en dat ik me beter voel dan anderen, maar dat laat ik dan lekker bij die mensen.

Ik ben heel benieuwd waar jullie trots op zijn. Wat voelen jullie bij het woord trots? Mag jij trots zijn van jezelf? Wanneer vind jij trots doorslaan naar hoogmoed (niet vallen hoor) en is trots zijn uit balans?

Laat je reactie achter onder dit blog of zet een link naar je eigen blog neer. Ik lees het weer graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 5: zwijgen#WOT deel 7: verhuizen >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest