fbpx
Dit is deel 6 van 52 in de serie WOT 2016

Ziek ~ 1) Beroerd 2) Bezoles (bargoens) 3) Beschadigd 4) Bedlegerig 5) Lichamelijk onwel 6) Niet gezond 7) Naargeestig 8) Niet lekker 9) Niet in orde 10) Onwel 11) Ongezond 12) Ongans 13) Ongesteld 14) Plaats in gelderland 15) Romp 16) Slecht 17) Wrak 18) Wankel 19) Zwak

Ziek zijn betekent gedwongen een pas op de plaats maken. Even niet doorjagen en jakkeren. Even niet sporten. Maar vanavond wel werken, want er moet wel brood op de plank komen, anders word ik helemaal niet beter.

Iedereen gaat anders om met ziek zijn. We kennen natuurlijk (even knuppel in het hoenderhok) de mannengriep:

Ik ga dood! Vrouw, kom bij me zitten. Ik voel me zo slecht. Snif snotter jank! Huil! En als ik sterf, dan is alles van jou en weet dat ik altijd van je gehouden heb.

Mannengriep.

Vrouwen die ziek zijn, brengen de kinderen naar school, doen het huishouden, drinken een kopje koffie extra, halen de kinderen uit school, koken het eten en brengen de kinderen naar bed en aan het einde van de dag zeggen ze:

Ik voelde me niet zo lekker vandaag.

Vrouwengriep.

Hoe ga jij om met ziek zijn?

Ga jij op de bank zitten met een dekentje over je voeten en ziek je het uit of kruip je in bed of ga je toch maar door, omdat de wereld doordraait?

Laat me weten hoe jij omgaat met ziek zijn. Ik ben nieuwsgierig.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 5: haast#WOT deel 7: begeerte >>

Pin It on Pinterest