#WOT deel 7: Ruimte

14 februari 2013 | Overige, WOT | 5 reacties

Ruimte ~ Het begrip ruimte kent de volgende onderverdelingen: richtingen, vlakken, kinesfeer, lagen, vorm van het lichaam, vormverandering, patronen, plaatssituering in de ruimte, opstelling, unifocus/multifocus, ruimtelijke intentie.

Ruimte heeft voor mij een aantal betekenissen en is wel belangrijk voor mij.

Ten eerste wilde ik vroeger altijd astronoom worden. De ruimte bevatte voor mij zoveel mysteries en ik zou dat mysterie gaan ontdekken. Tot ik ontdekte dat je om astronoom te worden goed moest zijn in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Dat was ik niet. Dag droom.

Een andere vorm van ruimte is de ruimte die ik om mij heen heb en wil hebben. Vroeger liet ik mensen vaak in mijn persoonlijke ruimte komen. Tegenwoordig niet meer. Steeds vaker zeg ik: “Ik voel me enigszins crowded, zou je een stapje achteruit willen zetten.” Vooral tegen mijn leerlingen als ze aan mijn bureau komen met vragen, liefst met zijn allen tegelijk.

De derde vorm van ruimte is de ruimte in mijn rug. Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn auto total loss reed. Sindsdien ben ik aan het tobben, hoewel de echte pijn pas in oktober kwam opzetten. In juni ben ik gestart met fysiotherapie. De fysiotherapeut vond dat ik mijn rugspieren moest versterken. Veel oefeningen gedaan met spierversterkend effect. Ik klaagde over pijn, maar de fysio vond dat ik vooral met de oefeningen door moest gaan. Eigenwijs als ik ben, ben ik ergens in september gestopt met de oefeningen. Ik vond tien kilo per arm en steeds meer pijn genoeg om terug te gaan naar de dokter. 

De dokter liet mij op zo’n bank met van dat knisperende papier gaan liggen en deed wat beenbewegingen. “Je bent heel lenig,” zei hij, “maar je rugspieren zijn zo sterk dat ze je hele rug kromtrekken.” En bedankt fysio.

De volgende stap: acupunctuur en voetreflexologie. De dame waar ik bij liep deed dit samen in de behandeling. Het is ontzettend relaxend om als een soort speldenkussen op een stoel te zitten en de pijn zakte ook weg. Zodra ik echter in de auto stapte, was ook de rugpijn weer terug.

Nu heb ik twee sessies gehad met een chiropractor. Ze heeft mijn rug gevoeld en concludeerde dat er niet genoeg ruimte tussen mijn wervels zit om genoeg vering te hebben. Een ruggegraat hoort namelijk vering te hebben, net zoals de vering in je auto om hobbels op te vangen. Ik hoop dat zij de vering terug kan brengen.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

photo credit: Ellieboat via photopin cc

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest