fbpx

#WOT deel 9: kaas

26 februari 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

Kaas ~ 1) Brie 2) Belegsel voor brood 3) Beleg 4) Broodbeleg 5) Broodbelegsel 6) Dessert 7) Edammer 8) Eetbare letters (crypt.) 9) Franse zangeres 10) Hartig hapje 11) Hartig broodbeleg 12) Jongensnamen 13) Melkproduct 14) Nagerecht 15) Voedingsmiddel 16) Voornaam 17) Werk van Willem Elsschot 18) Zuivelproduct

Sinds mijn operatie eet ik zelf nagenoeg vegetarisch. Ik vind vlees te zwaar op mijn maagje liggen en sommige soorten vlees kan ik zelfs niet meer eten, omdat het zich niet goed laat vermalen. Dat houdt in dat ik bijvoorbeeld geen draadjesvlees meer kan eten. De vezels van het vlees zijn niet klein te krijgen en dat ligt dan weer als een blok beton op dat kleine maagje van mij.

Het betekent ook dat ik veel kaas eet. Lekker. Er zijn veel verschillende soorten kaas: Franse schimmelkazen, Goudse kaas, Edammers. Nederland is echt een kaasland. Vandaar ook onze bijnaam: kaaskoppen. En een volledig geïntegreerde Marokkaan is verkaast. Ik vind het grappig. Er zijn, trouwens tot mijn verbazing, mensen die het niet lusten!

Er zijn ook mensen die niets hebben met kaas. Denk aan de titel van het boek Echte mannen eten geen kaas. Of Kaas van Willem Elsschot waar kaas een metafoor is voor marketing.

Wat betekent kaas voor jou?

Nu ben ik benieuwd: heb jij iets met kaas? Eet je het graag of juist helemaal niet? Of moet je aan iets heel anders denken bij kaas? Ik lees het weer graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 8: geluid#WOT deel 10: confrontatie >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest