fbpx
Dit is deel 9 van 52 in de serie WOT 2016

Machteloosheid is een gevoel, geen positieMachteloosheid ~ 1) Bewusteloosheid 2) Bankroet 3) Flauwte 4) Inzinking 5) Onvermogen 6) Onmacht 7) onmogelijkheid om iets te doen wat je wel graag wil

Soms voel ik me echt ontzettend machteloos: als ik het journaal kijk, als ik naar de politiek luister, als ik het verdriet voel van al die vluchtelingen die wanhopig op zoek gaan naar een nieuw bestaan omdat hun eigen huis kapot geschoten wordt door vechtende partijen.

Sinds november 2015 geef ik Nederlands als tweede taal aan vluchtelingen met een verblijfstatus bij de huiswerk begeleiding in Zoetermeer. Daar hoor ik steeds meer verhalen over hoe het er in Syrië aan toe gaat. De machteloosheid straalt van de mensen af: ze hebben hier echt niet om gevraagd!

En als mensen dan klagen over de hoeveelheid jonge mannen die naar Europa komen, dan weet ik nu dat ze anders als kanonnenvoer worden gebruikt. En dan maakt het echt niet uit in wiens handen ze vallen: regering, rebellen, ISIS…

Denk eens even na: wat is het eerste dat jij meeneemt als je je al dan niet brandende huis verlaat? Juist, je telefoon. Niet gek dat ze dus allemaal een telefoon hebben. Toch?

Tot zover mijn machteloosheid

Ik moest het even kwijt. Wat ik hiermee wil bereiken? Dat mensen even nadenken voordat ze anderen gaan napraten. Ik maak me overigens geen illusies over de impact van mijn woorden. Die zal bijna nihil zijn. En ook dat voelt als machteloosheid.

Maar goed, dit is natuurlijk wel de #WOT. Dus vertel: wat maakt jou machteloos? Of hoe ga jij om met een gevoel van machteloosheid? Ik lees het uiteraard weer graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Serienavigatie<< #WOT deel 8: cadeau#WOT deel 10: afspraak >>

Pin It on Pinterest