fbpx


Deur ~ 1) Afsluiting 2) Afsluitmiddel 3) Beweegbare afsluiting 4) Deel van vertrek 5) Deel van sluis 6) Deel van haard 7) Deel van gevel 8) Deel van een gebouw 9) Deel van een huis 10) Deel van een kast 11) Deel van een gevel 12) Deel van een sluis 13) Deel van een vertrek 14) Doorgang 15) Entree 16) Hek 17) Ingang 18) Opening 19) Poort

Bij het woord deur denk ik meestal aan een gedichtje dat mijn vader vroeger aan mij vertelde voor het slapen gaan:

Slaap als een reus
Slaap als een roos
Slaap als een reus van een roos

Reuzeke rozeke
Zoetekoeksdozeke
Doe de deur dicht van de doos
Ik slaap


Ik heb me nooit gerealiseerd dat dit een gedichtje van Paul van Ostaijen was. Maar dat deed er niet toe. Tot de dag van vandaag ken ik dit gedichtje ook uit mijn hoofd. Het was als een toverspreuk die je naar dromenland hielp, achter de deur van de doos die je dicht moest doen.
photo credit: Rietje Swart via photopin cc
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!