fbpx

zelfvertrouwenZelfvertrouwen is erg belangrijk. Maar het is o zo kwetsbaar. Iedere keer als ik een afwijzing binnenkrijg op een sollicitatie, krijgt mijn zelfvertrouwen een behoorlijke knauw: men vindt mij niet goed genoeg denk ik. Of: ben ik wel goed genoeg, maar zijn anderen beter? Het is erg lastig om je een afwijzing niet persoonlijk aan te trekken.

Gelukkig vond ik via mijn Flow scheurkalender de volgende website: Confidence CoalitionĀ (CC). De website is onderverdeeld in drie segmenten: meisjes, tieners en vrouwen. Ik concentreer mij even voor het gemak op vrouwen, want de laatste keer dat ik checkte, was ik dat.

De confidence coalition is opgericht in 2009 door een studentenvereniging in Amerika, de Kappa Delta Sorority. Zij willen vrouwen en meisjes en tieners bewust maken van groepsdruk en stereotypes in de media. Daarnaast willen ze de boodschap geven dat vrouwen hun dromen waar kunnen maken met de slogan:Ā She can do anything.

De CC promoot zelfvertrouwen

Wat een goed initiatief! Hoewel het om grotere dingen gaat dan een afwijzing, is dit toch een mooi project om vrouwen sterker te maken en te laten zien dat ze echt wel goed genoeg zijn. De CC wil vrouwen in hun kracht zetten. Ze geven op hun site een lijstje met Amerikaanse cijfers over vrouwen:

  • 90% van alle vrouwen wil iets veranderen aan haar uiterlijk
  • 81% van alle tienjarige meisjes is bang om dik te worden
  • Vrouwen worden routinematig vernederd in alles: van populaire cultuur tot in een gewoon gesprek.
  • Iedere zeven minuten wordt een meisje gepest op het schoolplein, in de speeltuin, in de klas of in de toiletten
  • Iedere 15 seconden wordt een vrouw mishandeld.
  • 47% van de studenten laat zichzelf ontgroenen voordat ze naar de universiteit gaan
  • Vrouwen krijgen slechts 76% van het salaris dat een man krijgt voor hetzelfde werk
  • EĆ©n van de vier studentes heeft een eetstoornis
  • Slechts 2% van de vrouwen vindt zichzelf mooi

Hoe kan jij helpen om zelfvertrouwen te geven?

Jaja, een call to action. Dus kom uit je luie stoel en… O nee, blijf nog maar heel even zitten om de rest van mijn blog te lezen. Ga naar de site Operation BeautifulĀ (straks, niet nu!) en doe mee het post-it project. De bedoeling is dat je met een post-it (zo’n geeltje) op een spiegel of een ander oppervlak waar vrouwen vaak komen een positieve boodschap de wereld in helpt. Schrijf bijvoorbeeld op zo’n geeltje: “Jij bent mooi!” of elke andere positieve boodschap die je kunt bedenken en plak die dan op de computer van een collega of op andere openbare plekken (bijvoorbeeld in een lift of in een restaurant) en let op de reactie van de gelukkige vinder. Ik ben benieuwd naar jullie briefjes en de reacties daarop. Laat je het me weten?

O en mannen: jullie doen natuurlijk ook mee om een vrouw meer zelfvertrouwen te geven. Want een vrouw met zelfvertrouwen is een mooie vrouw!

Pin It on Pinterest