#50books: leesgedrag en vakantie

28 juli 2013 | Boeken, Overige | 1 reactie

Vraag 29  in het #50books initiatief van Peter Pellenaar is: wat heeft de vakantieperiode voor effect op je leesgedrag? Die vakantieperiode heeft veel effect op mijn leesgedrag. Ik heb meer tijd en ga dus meer lezen. Eindelijk!

Vrije tijd invullen: er is zoveel te doen.

Lezen is een van mijn liefdes en gedurende het jaar heb ik er helaas veel te weinig tijd voor. Ik moet proefwerken nakijken, lessen voorbereiden, informatie uitzoeken, lesplannen ontwikkelen, vergaderen met het team, vergaderen met de sectie, vergaderen met collega’s, leerlingen bespreken met mentoren en echt tijd om te lezen is er niet. Ik ben ‘s avonds uitgeput en heb geen zin meer om te lezen.

Als docent heb je veel vakantie. Klopt, maar in die vakanties kijk ik leesverslagen na of toetsen of ander werk dat leerlingen hebben ingeleverd. Andere persoonlijke zaken hebben dan ook aandacht nodig, zoals vrienden, familie en mijn huis. In de zomervakantie valt in ieder geval het nakijkwerk weg en kan ik dus meer bezig zijn met lezen.

Mijn leesgedrag verandert dus behoorlijk

Standaard zit mijn ereader nu in mijn handtas. Als ik even tijd heb, moet wachten  op iets bijvoorbeeld, dan pak ik mijn ereader en ga lekker lezen. Afgelopen woensdag ontmoette ik @ruudketelaar en @rosaalietje in Amsterdam. Om daar te komen heb ik ongeveer anderhalf uur reistijd. Ik kon in die tijd lekker lezen.

Ook ga ik iedere vrijdag naar Leidscheveen voor de bijeenkomsten voor de gastric bypass. Dat ga ik met de Randstadrail doen, dat is goedkoper. En ook daar kan ik lekker lezen.

Mijn leesgedrag gaat dus aanzienlijk veranderen in de komende periode, om daarna helaas weer terug te vallen naar het minimale als ik weer aan het werk ben.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest