#50books vraag 27: Niet lezen

13 juli 2015 | Boeken, Overige | 1 reactie

hunger games

The Hunger Games

Nee, vooral niet doen! Vooral niet lezen! Waarom niet? Het is echt het slechtste dat ik ooit gelezen heb. Niet echt, maar toch. Ja maar, welk boek dan? Het derde deel van Suzanne Collins’ The Hunger games.

Je raadt het al. De #50books-vraag van vorige week is:

Welk boek las je onlangs en wil je iedereen afraden ook te lezen?

Waarom ik dit boek afraad, zal ik proberen duidelijk te maken.

De trilogie The hunger games draait om Katniss Everdeen, een meisje dat opgroeit in een verre van ideale wereld. Ieder jaar worden er kinderen opgeofferd aan de hoofdstad van Panem, een dictatoriaal bewind dat regeert over twaalf verschillende districten.

In het eerste deel is Katniss degene die dapper opstaat tegen het regime door eerst de plaats van haar zusje in te nemen bij de loting, of oogst zoals ze dat noemen en vervolgens iedere spelregel te breken in de arena waar ze moet vechten voor haar leven. Een echte powervrouw.

Maar in deel drie, Mockingjay, wordt Katniss steeds minder powervrouw. Ze wordt een meisje dat steeds meer pion is tussen twee even dictatoriale systemen en nergens zie je nog de sterke figuur terug uit het eerste boek. Dat vond ik zo’n desillusie dat ik bij dit boek zeg: niet lezen! Het eerste deel kun je prima lezen, dat vormt zelfs bijna een afgerond verhaal. In deel twee en drie zie je Katniss steeds verder weg zakken. Daarom zou ik zelfs adviseren om stoppen na deel 1.

#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Serienavigatie<< #50books vraag 26: hmmmm… seks#50books vraag 28: hoe ziet de hoofdpersoon eruit? >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest