#50books vraag 37: geen genoeg van 1 boek

25 september 2016 | 50books 2016, Overige | 1 reactie

Dit is deel 37 van 50 in de serie 50books 2016

Er zijn boeken die je keer op keer kunt lezen. Die je iedere keer iets nieuws laten ontdekken in de tekst, waar je keer op keer nieuwe inzichten uit haalt of waar je zelf steeds een nieuw detail in kan vinden. Boeken waar je geen genoeg van krijgt. Soms zet een boek je ook op het verkeerde been.

ik krijg geen genoeg van in de ban van de ring

Zo heb ik jarenlang gedacht dat in het boek In de ban van de ring van Tolkien stond dat Gandalf de Grijze ooit Merlijn genoemd werd. Later bleek dat hij had gezegd:

“Gandalf!” herhaalde de oude man, alsof hij een lang in onbruik geraakt woord uit zijn herinnering opdiepte. “Ja, zo heette ik. Ik was Gandalf.”

Het kan verkeren. Misschien had ik het wel gelezen in een van de aanhangsels, maar daar kan ik het niet meer terugvinden.

Verder ben ik ook nog altijd nieuwsgierig naar Tom Bombadil (die komt niet in de film voor en bovendien: je moet het boek lezen, niet de film kijken!): ik zou graag een boek zien waarin hij voorkomt en waarin wat meer bekend wordt over zijn achtergrond en herkomst. Maar aangezien Tolkien al een tijdje dood is, ben ik bang dat dat er niet van zal komen.

En dan zijn er nog de Witte Havens op het laatst: wat gebeurt er met de reizigers die daarvandaan vertrekken? Welke avonturen beleven zij?

En zo neemt mijn levendige fantasie mij mee de wereld van het boek in.

Ik krijg er geen genoeg van

In de ban van de Ring is zo’n rijk boek vol fantasie, volkeren en verschillende talen dat ik er geen genoeg van krijg. Als ik ooit de tijd krijg, zou ik graag eens boeken lezen over de talen van de verschillende volken die voorkomen in dit boek. Maar dat zal nog wel even duren.

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ik zelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

[bol_product_links block_id=”bol_57e81c0e14881_selected-products” products=”1001004011558923,1001004000772651″ name=”50books” sub_id=”vraag37″ link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Serienavigatie<< #50books vraag 36: leesgidsen lezen#50books vraag 38: een gewetensvraag >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest