fbpx
Dit is deel 4 van 50 in de serie 50books 2016

geschiedenisboeken zijn fantastisch, mustreadsTien boeken die je gelezen moet hebben. Echte mustreads dus. Daar heb ik over nagedacht. Hendrik-Jan vraagt dus naar een lijstje!

Welke 10 boeken zou iedereen gelezen moeten hebben?

Altijd leuk. Dit is mijn lijstje van boeken die je gelezen moet hebben.

Op tien in de lijst mustreads staat Renate Dorrestein met Een hart van steen. Een mooi, respectvol boek over de postnatale depressie van een moeder met vier kinderen.

De mustreads 9 tot en met 7 zijn fantasyboeken

Op nummer negen staat De nevelen van Avalon van Marion Bradley. Dit boek van ongeveer 1000 pagina’s laat het verhaal van Koning Artur zien vanuit de ogen van de vrouwen om hem heen. Morgan le Fay is de vertelster in het verhaal. Ze laat zien hoe alle vrouwen manipuleren en worden gemanipuleerd door haar tante, de hogepriesteres van het mystieke eiland Avalon.

Nummer acht van de lijst mustreads is voorbehouden aan een serie: The secrets of the immortal Nicholas Flamel. Een leuke fantasy spin-off van Harry Potter geschreven door Michael Scott. In het eerste boek van Harry Potter komt het karakter Nicholas Flamel voor en zijn vrouw Perenelle. In deze zesdelige serie komen allerlei mythische karakters voor, zoals Prometheus, Machiavelli en Hekate. Het leest lekker weg.

Nummer zeven is ook voor een fantasyboek: Labyrinth van Kate Moss. Een boek over twee vrouwen: Alais in het jaar 1209 en Alice Tanner in 2005. De twee verhalen raken steeds meer met elkaar vervlochten en dat geeft soms een zeer verwarrend effect op de zoektocht naar de heilige graal via een lang vergeten labyrinth.

Op nummer zes (missen jullie ook die leuke echo van de mega top 50?) staat het ultieme liefdesverhaal: Romeo en Julia. Zo prachtig die balkon scene:

What light through yonder window breaks? It is the east en Juliet is the sun. Rise fair sun, chase ‘way the envious moon…

Eigenlijk vind ik dat iedereen Shakespeare moet lezen, niet alleen Romeo en Julia, maar ook de heerlijke comedy A midsummer night’s dream. Of wat dacht je van MacBeth:

Thou shalt not sleep for thou hast murder’d sleep

Ik had zo graag in mijn eerste jaar het keuzevak Shakespeare gevolgd, maar helaas, ik mocht nog niet.

De nummers vijf tot en met één krijgen jullie morgen.

To be continued or not to be continued… That’s the question!

Dit jaar is de gastheer van de serie #50books Hendrik-Jan de Wit. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door Peter Pellenaars. In 2014 nam ikzelf de honneurs waar.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Hendrik-Jan, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je mij daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Serienavigatie<< #50books vraag 3: uitverkoop50books vraag 5: schrijven over schrijven >>

Pin It on Pinterest