#50books vraag 40

5 oktober 2014 | Boeken, Overige | 6 reacties

50books, literatuurblogsIk stond gisteren voor mijn boekenkast op zoek naar inspiratie voor de veertigste vraag van deze tag. En zoals gebruikelijk, kwam de inspiratie niet. Die komt altijd op zondagochtend tegen een uurtje of negen, als ik mijn door mijzelf opgelegde deadline nader. Wat me nu pas opviel, als ik terugdenk, is dat ik weinig columnbundels in mijn kast heb staan. Ik heb ze wel, maar niet veel. En toen bedacht ik de volgende vraag. Over columnbundels.

Er zijn veel columnisten: Youp van ‘t Hek, Aaf Brandt Corstius, S. Montag, Jan Mulder, Grunberg, ik vergeet er vast ontzettend veel. Iedere zichzelf respecterende krant heeft minimaal iedere dag één column in de krant staan. En die columnisten brengen bij tijd en wijle een verzameling van die bundels uit. Die bundels kun je dan kopen en lezen natuurlijk, wat weer extra centjes oplevert voor de columnist. Het bundelen van columns lijkt een lucratieve business. Maar daar wilde ik mijn vraag niet over stellen.

Wat ik wel wilde vragen:

Welke columnbundels of columnisten lees jij?

Als je ze al leest natuurlijk: want misschien ben je helemaal geen columnlezer. Dat kan natuurlijk ook. Ik ben natuurlijk weer heel nieuwsgierig naar jullie antwoorden. Laat in de reacties hieronder je link achter zodat iedereen je reactie kan lezen. En als je suggesties voor nieuwe #50books vragen hebt, dan hoor ik dat ook graag

Serienavigatie<< #50books vraag 39#50books vraag 41 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest