#50books vraag 48: winters lezen

31 december 2015 | Boeken, Overige | 1 reactie

Merk je verschil in wat (en hoe) je leest tijdens deze ‘donkere dagen’ aan het eind van het jaar?

Dat is de een na laatste vraag die Peter stelt dit jaar. Lezen? Ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen.

Ik heb het gelukkig heel druk gehad de afgelopen weken, maar lezen is er een beetje bij in geschoten. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik andere boeken lees dan in de zomer. Om het maar even bij een kort antwoord te houden.

Waarom anders lezen in de winter?

Geen idee. Misschien speciale boeken zoals A Christmas Carrol (Scrooge) of andere kerstgerelateerde boeken? Misschien. Maar aan mij is dat niet besteed. Ik lees wat voor handen komt.

Vroegâh, toen ik nog tijd had om veel te lezen (nee, ik klaag echt niet!), las ik vaak boeken nog een keer, en nog een keer, en nog een keer. Steeds maar weer opnieuw. Mijn vader vroeg zich wel eens af waarom ik die boeken steeds opnieuw las: “Die ken je toch al?” was dan steevast zijn vraag. “Ja, maar ik vind het zo leuk, en ik ontdek steeds nieuwe dingen erin.” En daarom vind ik het niet erg om boeken steeds opnieuw te lezen.

Het enige verschil is dat ik in de winter wegkruip in mijn luie stoel en in de zomer juist buiten op mijn balkon ga lezen.

#50books is een serie vragen op zondag die gesteld worden door Peter Pellenaars. Hij begon de serie vragen in 2013. In 2014 nam ik het stokje over van hem, waarna hij het dit jaar weer op zich neemt. Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat je reactie achter bij Peter, zodat iedereen je antwoord op de wekelijkse vraag kan lezen.

Disclaimer: eventuele links in deze blog naar boeken zijn affiliatelinks. Als je daarop klikt en je koopt een van deze of een ander boek of artikel, dan sponsor je me daarmee. Daar ben ik je dan ook erg dankbaar voor. Zie ook mijn cookieverklaring.

Serienavigatie<< #50books vraag 47: Want als je groot bent…#50books vraag 49: mijn top 3 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest