#50books: Zomerleeslijst 2013

23 juni 2013 | Boeken, Overige | 4 reacties

#50books is een initiatief van Peter Pellenaar. Hij stelt iedere week een vraag over een boek die je naar eigen inzicht mag beantwoorden. Deze week vraag 24: Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2013

Eén boek maar, Peter? O wat erg! Nou dat moet dan wel een heel dik boek zijn, anders kom ik mijn zeven weken zomervakantie niet door. Ja, het leven van een docent gaat niet over rozen, maar dat is een heel ander verhaal.

Ik kan niet kiezen

Eén boek. Dat is wel streng hoor, Peter. Mag ik er echt niet meer meenemen?

Welk boek ga ik op mijn zomerleeslijst zetten?

Eentje dus. Ik lees het liefst fantasy, dus het wordt in ieder geval een fantasyboek. Alle reguliere literatuur valt af: te zwaar, te saai en te veel stof om over na te denken. In mijn vakantie ga ik voor mijn ontspanning.

Omdat ik maar één boek van Peter mag meenemen, moet het dus ook een dik boek zijn: minimaal 500 bladzijden, anders ben ik er binnen no time doorheen.

Daarnaast wil ik ook graag een boek herlezen. Ik ontdek vaak nieuwe dingen in een boek als ik het opnieuw lees. Er staan drie boeken op de shortlist:

  • De kronieken van Aurian (4 delen) van Maggie Furey
  • The secrets of the Immortal Nicholas Flamel (6 delen) van Michael Scott
  • The Belgariad (5 delen in 2 boeken) van David Eddings

De laatste twee heb ik al een keer herlezen, dus ik denk dat ik voor de kronieken van Aurian kies, die op mijn ereader staat. Overigens staan de andere twee series ook op mijn ereader en om ruimte te sparen neem ik niet vier boeken mee, maar mijn ereader. Zo heb ik toch alle drie de series bij me :p.

Sorry Peter. Ik kan niet kiezen.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest