fbpx

Blog

Over verhalen, websites en taal

Advocaat ~ #WOT deel 38

door | 19 sep 2019 | 3 reacties

Dit is deel 38 van 42 in de serie WOT 2019

Advocaat ~ 1) Alcoholische drank 2) Befdrager 3) Beroep 4) Drank 5) Drankje 6) Drinkbare vla met alcohol 7) Eierbrandewijn 8) Eierdrank 9) Eierlikeur 10) Getabberd persoon 11) Iemand die een ander verdedigt voor het gerecht 12) Juridisch ambtenaar 13) Juridisch deskundige 14) Jurist 15) Kakelaar 16) Kapper 17) Meester in de rechten 18) Pleitbezorger

Vroeger dronk mijn oma altijd een advocaatje met slagroom. Een gelige, dikke, vla-achtige substantie met een klein lepeltje in een borrelglaasje. Ze smulde daarvan. Ik zeg dronk, maar je kunt het niet echt drinken. Je moet het oplepelen. En dan ging ze met het kleine lepeltje, kleiner dan een theelepeltje, nog even langs de wanden van het glas om nog het allerlaatste eruit op te smikkelen.

Natuurlijk was er maar een merk advocaat: Zwarte kip. Zelf heb ik het nog nooit geproefd, ik kan er niet over oordelen, maar ik geloof dat mijn moeder en oma het heerlijk vonden. Dat ze er echt van konden smullen. Volgens mij vond mijn zusje het ook lekker, maar dat weet ik niet meer zeker.

Advocaat met slagroom

Bij advocaatje met slagroom hoort in mijn herinnering ook boerenjongens. Als we bij mijn opa en oma waren, de ouders van mijn moeder, dan kwam er of een boerenjongens of een advocaatje op tafel. Dit is natuurlijk alleen maar in mijn beleving. Het is inmiddels al weer 28 jaar geleden dat ik voor het laatst bij mijn oma kwam.

Heb jij wel eens zo’n eierdrankje gedronken? En gaat daar dan ook een toefje slagroom op? Ik ben natuurlijk weer heel nieuwsgierig naar jouw alcoholische gewoontes. Ik lees graag of jij je deze advocaat herinnert.

Als je er behoefte aan hebt om het over die andere advocaat wil hebben, dan mag dat natuurlijk ook.

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< Thee ~ #WOT deel 37Welterusten ~ #WOT deel 39 >>

3 Reacties

  1. ipixtitude

    [#WOT :] De huiskamer zat al redelijk afgeladen. Zo tegen een uurtje of 21, toen de koffie en het gebak reeds waren geserveerd op deze ronde kring verjaardag, bestelden de diverse oudere tantes een (jawel:) advocaatje. Echter, mijn moeder was vergeten… https://ipixtitude.com/wot-deel-38-advocaat/

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WOT deel 38: advocaat - iPIXtitude - […] betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Martha een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of…

Laat een reactie achter!

Martha

Martha

Schrijver

De one stop schrijver shop omdat een contactpersoon makkelijker is dan drie

Goodreads leesuitdaging

2019 Reading Challenge

2019 Reading Challenge
Martha has
read 0 books toward
her goal of
12 books.
hide

Wat ik nu lees

Bol.com Bestsellers

Pin It on Pinterest