fbpx
Dit is deel 18 van 51 in de serie 50books 2017

Welke boeken moet je volgens jouw boekenomgeving gelezen hebben? Dat vroeg ik vorige week in de #50books vraag. Een lang en uitgebreid antwoord op een blog en een mooie reactie onder het blog waren mijn deel. En na even vragen, ook nog een leuke reactie op Twitter. Ik vermoed dat de nieuwe vraag wat makkelijker zal zijn.

Niek reageerde in een uitgebreid blog. Zij leest veel fantasy en daar is natuurlijk het boek In de ban van de Ring of de Engelse versie Lord of the rings het standaardwerk dat iedereen gelezen moet hebben. De graphic novel, een strip met literaire insteek die in boekvorm wordt uitgegeven, die veel werd aangeraden was The sandman van Neil Gaiman. In beginsel veel te duur, maar later heeft Niek ze wel de tien delen kunnen aanschaffen en niet tevergeefs!

[bol_product_links block_id=”bol_590598335c1fa_selected-products” products=”1001004007708493″ name=”50books” sub_id=”vraag18″ link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

In het Nederlandstalige literatuurgebied noemt Niek Het bureau van J.J. Voskuil. Een serie waar ikzelf erg tegenop zie, omdat het er zo veel zijn. En dan schiet er ook nog een andere serie door haar hoofd: de zes delen van Mijn strijd door Karl Ove Knausgård. Allemaal series. Misschien omdat die zo goed te onthouden zijn?

[bol_product_links block_id=”bol_5905990089cbd_selected-products” products=”9200000011243652″ name=”50books” sub_id=”vraag18″ link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Van Lalagè kreeg ik een uitgebreide reactie op mijn blog. Ze schreef:

Ik ben jaloers dat jij zoveel boekenwurmen in je omgeving hebt… De meeste boekentips krijg ik van mijn ouders, maar ‘moet je lezen’ hoor ik eigenlijk van niemand. Gelukkig biedt het internet uitkomst en kan ik me omringen met boekenblogs, twitteraars die het over boeken hebben en websites als Boekmeter 🙂 Momenteel is ‘Het achtste leven (voor Brilka)’ heel populair en ik overweeg serieus om dat te gaan lezen. Wel een heel dikke pil, dus ik zie er een beetje tegenop. En over een paar maanden is het vast weer een ander nieuw boek dat de aandacht trekt. Keuzestress!

De boekenomgeving van Ali

Op Twitter vroeg ik haar vanochtend of ze nog een antwoord had, als trouwe 50booksblogger. Ik was nieuwsgierig naar haar antwoord. Haar antwoord was wel bijzonder:

Dat doet natuurlijk gissen naar Ali’s reacties op alle goedbedoelde adviezen van haar omgeving. Zou ze de boeken die haar werden aangeraden niet leuk vinden? Of ligt het niet in haar genre? Dat maakt nieuwsgierig. En een mooi bruggetje naar…

…50books vraag 18

Want het is natuurlijk ook mogelijk, dat iemand je iets aanraadt in een genre dat jou totaal niet ligt. Zo houd ikzelf dus niet van horror. Boeken als It van Stephen King of Misery zijn niet aan mij besteed. En ook reisboeken of biografieën zijn niet het genre waar ik als eerste naar grijp.

Welk genre is niet aan jou besteed?

Ik ben heel nieuwsgierig naar de genres die jij niet leuk vindt. Of misschien gaat het niet om een heel genre. Of lees jij boeken uit alle genres, maar zijn er genres die minder favoriet zijn bij jou? Ik lees het graag!

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Serienavigatie<< Eindzinnen en #50books vraag 17Niet leuke genres en #50books vraag 19 >>

Pin It on Pinterest