De week in hashtags

5 februari 2013 | Bloggen, Overige | 3 reacties

 

Sinds ik op Twitter zit, ben ik al heel wat hashtags tegengekomen. Iedere dag heeft bijna zijn eigen hashtag. Bijna, want er zijn twee dagen waarop ik zelf nog iets moet verzinnen om te bloggen. Bij de rest van de dagen heb ik een hulpje in de vorm van een #.

#50books zondag

Iedere zondagochtend publiceert Peter Pellenaars een nieuwe vraag over boeken waarbij het je vrijstaat om te antwoorden in blogvorm zoals jij dat wil. Het hoeft zelfs niet eens op zondag en het hoeft zelfs niet eens in blogvorm ;). Inmiddels zijn we al bij vraag vier, maar zelfs nu kun je vraag één nog beantwoorden. Een leuk initiatief waar ik graag aan mee doe. Ik kan niet wachten tot de volgende vraag!

#blogpraat maandag

Op maandagavond tussen acht en negen uur komt een groot(?) deel van de twitterende blogcommunity online om te praten over bloggen en alles wat daarmee samenhangt. Op 18 februari bestaat #blogpraat 3 jaar. Het heeft wel even geduurd voor ik mee ging doen, maar voor alles is een eerste keer. Dus ook voor blogpraat, wat overigens een initiatief is van Elja Daae. Zij is de gesprekslijder gespreksleider die alles in goede banen leidt. Met achteraf een transcript en een pdf-verslag op de site.

#PHOT dinsdag

Sommige bloggers doen mee aan deze hashtag. Photo dinsdag. Zij publiceren een zelfgemaakte foto op hun blug, al dan niet met tekst, maar in ieder geval met een titel. Ik kan er helaas weinig over vinden. Ik zie deze hashtag vooral terugkomen bij Karin Ramaker. Heeft zij dit verzonnen? Het lijkt erop van wel. Een blogopdracht ter inspiratie als je even zonder zit.

woensdag

Voor deze dag is er voor zover ik weet nog geen hashtag.

#WOT donderdag

Dit is eenzelfde soort opdracht als die van dinsdag, alleen dan met een woord in plaats van een foto. Dit is ook begonnen door Karin, maar inmiddels overgenomen door Irene aka Pixelmistress. Ook aan deze doe ik graag mee. Ik vind het een inspirerende manier om met je blog om te gaan en ik probeer vaak een originele invalshoek te vinden.

#ff vrijdag

Daar doe ik niet zo vaak aan. Follow friday is een hashtag op Twitter die tips geeft over wie je zou moeten volgen. Veel beter dan de suggesties van Twitter zelf, of juist een soort van vriendjespolitiek :). Misschien zelfs wel een ik-geef-jou-een-ff-als-jij-mij-dan-ook-een-ff-geeft-hashtag. Paar keer gedaan, maar al een hele tijd niet meer. Als ik iemand aanraad om te volgen, dan geef ik dat de hele week door Als ik dat op vrijdag moet doen, ben ik het al weer vergeten.

zaterdag

Voor deze dag is er nog geen hashtag. Graag zou ik hier #zen zaterdag van maken. Iedere zaterdag ga ik een zen-spreuk uitzoeken waar ik dan een verhaal omheen maak of als reactie op een mooi blog dat ik gelezen heb.

Als iemand nog iets leuks weet voor de woensdag, houd ik me aanbevolen. De hashtag #iederedagbloggen is er namelijk één die ik dit jaar probeer vol te houden :).

Plaatje zelf gemaakt. Hergebruik mag, mits verwezen wordt naar deze site.
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest