fbpx

Nanneke vraagt hoe ik een ongemakkelijke stilte doorbreek. Mijn eerste ingeving was ‘niet’. Soms moet je stiltes niet doorbreken. Ik zal uitleggen waarom.

Zeker in moeilijke gesprekken is het soms handig om gewoon eens een stilte te laten vallen. Als de ander zich niet op zijn gemak voelt, zal je gesprekspartner dingen gaan zeggen om de stilte te doorbreken. Vaak zijn dat precies de dingen die hij of zij niet wil zeggen. En dat is leuk, want dat betekent dat je daarmee een discussie een andere kant op kan draaien.

Maar vaker wil ik dat soort ongemakkelijke stiltes oplossen met een grapje. Zeker als ik mijn gesprekspartner graag mag. Dan wil ik niet dat hij of zij zich ongemakkelijk voelt en dan probeer ik dat te doorbreken. Want dan is het minder leuk en voor mij ook zeer ongemakkelijk. En dan is humor wat mij betreft de enige juiste oplossing.

Serienavigatie<< Een moment overdoen – 100 blogs – dag 71Een compliment krijgen – 100 blogs – dag 73 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!