fbpx
Dit is deel 14 van 52 in de serie WOT 2019

Geld ~ 1) Aardse slijk 2) Bankbiljet 3) Betaalmiddel 4) Betalingsmiddel 5) Cash 6) Centen 7) Contante middelen 8) Doekoe 9) Duimkruid 10) Duiten 11) Flappen 12) Gemunt metaal 13) Handolie 14) Hiermee kan je betalen 15) Kapitaal 16) Kasmiddelen 17) Knikkers 18) Lood 19) Mop 20) Munt 21) Pecunia 22) Pegels 23) Pegulanten 24) Pingping 25) Poen 26) Ruilmiddel

Gisterenavond keek ik naar Van Onschatbare Waarde. Mensen komen langs met bijzondere objecten en mogen met kunstverzamelaars onderhandelen over de prijs van hun object. Allemaal willen ze het hoogst mogelijke bedrag voor hun stuk krijgen. De vier verschillende kunstverzamelaars zijn doorgewinterde onderhandelaars en kennen de markt.

Soms zijn er mensen die hoog blijven inzetten en dan verkopen ze niet. Ze zijn te gehecht aan hun object of hebben een niet-realistisch beeld van het te verkopen prul. Sommige mensen laten een deal op honderd euro afketsen, waar ik dacht dat ik het zou doen.

Hoeveel geld is iets waard?

En wat is geld waard? Hoe bepaal je wat iets waard is? Als zelfstandig ondernemer moet je ook zelf je prijzen bepalen. Je stopt tijd in het ontwikkelen van cursussen, je stopt tijd in het vermarkten en dan de uren die je in je klant stopt met schrijfcoaching en ander voorbereidend werk en nawerk. Hoe zet je daar dan een prijs op?

Daarvoor moet je toch een beetje rekenen. Hoeveel uren stop je erin, hoeveel geld zijn mijn uren waard en wil mijn klant dat ervoor betalen? De mindset die bij geld komt kijken, vind ik echt superlastig. Natuurlijk is mijn kennis de vraagprijs waard, maar hoe overtuig ik mijn klant daarvan? Dat vind ik echt heel moeilijk. Ondernemen is een werkwoord, geld is een mindset. En probeer die maar eens bij elkaar te krijgen!

Hoe denk jij over geld? Vind je dat geld moet rollen of ga je liever alles oppotten voor een rainy day? Ik ben benieuwd hoe jij je geld waardeert.

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< Onomatopee ~ #WOT deel 13Ho’oponopono ~ #WOT deel 15 >>

Pin It on Pinterest